D-Day

Efter 2 veckors planering av denna stora dag så skred vi äntligen till handling. Kan tänka mig hur mycket Eisenhower och grabbarna nötte sina gråa för att få allt att stämma. Vi skulle nu inte rädda världen från en ondskefull tysk men vi skulle iaf rädda oss själva från löklukt...smuts...skit...disk mm. Sagt och gjort, vi inhandlade gummihandskar och trasor i närmsta butik för att sedan bege oss hem....på med handskar...beväpnade med mr muscle och trasor...så kröp vi genom skyttegravarna till det som kallas toalett. Efter den första attacken så hade vi rensat ut allt som var löst....shampoflaskor...tvålar...matta...inget undkom vår vilda frenesi. Mr muscle fick arbeta hårt och trasorna gick åt i rasande fart....men 2 timmar senare så var toaletten befriad från inkräktare...

Vi fortsatte vår framfart genom hallen....inte så mycket motstånd där....snabbt anfall och saken var biff... Hade lite problem med dammsugaren, som tydligen upplevt fler krig, för slöare och kärvare maskin får man leta efter....men inget ont om krigsveteraner.

The final battle skulle utspelas i köket....där något hemskt lurade i ugnen....min kära stridskamrat rensade runt detta vidunder till spis medans jag jagade de sista desperata dammkornen i matsalen. Plötsligt hör jag ett skrik från köket..."vad ÄR det här?"...hon hade slutligen öppnat ugnsluckan för att ta sig an bossarnas boss....skyndade mig dit med en öppen sopsäck för att snabbt stänga in detta tvåhövdade monster som vi kan kalla "galler och plåt".

När detta äntligen var över och klorlukten hade lagt sig så tände vi hallonljus för att hedra de stupade och hålla de onda borta....för den här gången.

Stephens Green



Idag har jag och darling gått en sväng i Stephens Green.. :) Var så soligt och härligt. Tog massa fina kort, satt på en parkbänk och åt varsin macka och hade det bra. :D Till middag åt vi för övrigt riktig pappamat, tänkte bara på min far då vi åt det! Vi stekte korv, potatis och ägg. Mycket mumsigt. Oj vad jag skriver mycket vad vi äter för något, men det är nog bra, då blir mamma nöjd! Haha.

Här får ni se lite bilder!


   
  







Vi kramade träd...



Hihi, tycker Stewen är så söt på den här bilden. Helt nöjd :D




Och jag ser ut som att jag aldrig tänker släppa! Vad jag sträcker på armarna.. :p




Vi såg två mystiska jättestora fåglar.. Vad är detta för sort?!


Somliga går med trasiga skor



Min ena Roxysko har gått sönder!! :( Det här var till och med längesen, kanske efter att vi varit här en vecka typ..? Ja, vi går mycket :D Tur iallafall att jag köpte ett par andra skor hos Åsa i Solna centrum ;P


Fettisdag utan semlor

Ni vet jag och matbilder.. Titta vad vi ätit idag! Plättar!! :D Köpte sån där mix som man blandar med ägg och vatten. Blev goda, men inte som pappas! :)



Det är ju fettisdag idag! Sörjer nästan att jag inte ätit en enda semla i år.. :p Första fettisdagen på huuur länge som helst som jag inte äter någon. Men vi har iallafall ätit syltmunkar, kakor och druckit varm choklad. Inte illa det! 

            




Vi har sett lite Vänner på TV också! :D

     


Nu ska vi se film.. Hajen denna gång, för den har inte jag sett. Stewen ska ju gå igenom alla klassiker med mig.. Det lär ta ett tag, vi har några kvar att se.. :p


Dagens middag och smörpaket


Idag har vi ätit något så kulinariskt som korv och spaghetti...! ;) Jag kan lova att det var sjuukt gott, bland det godaste vi ätit här! :D Vi var helt saliga både jag och Steffen. Haha. Att något så enkelt kan vara så gott.

Har ni tips på vad vi kan laga för mat här så får ni gärna hojta till! Man vill helst inte göra några större projekt här i pluttköket..




De har ganska roliga smörpaket här!

   


Nej det var allt från mig för denna gång..
Tjingeling!

Helgens bravader

Här flyger dagarna förbi. Tiden går så fort så jag vet inte vad jag ska ta mig till! :p
Helgen har varit bra. Fredag tog vi en bar-runda med Hannah och Elin, det var trevligt. :D Bjussar på lite bilder...



Stewen är på g! :D




Jag, Hannah och Elin grimaserar..




Steffen och tjejerna! :D




Här skulle vi se ledsna ut... :p




En Long Island ice tea. Den smakade mest tequila
och innehöll inget te! :O Men cocacola. ("Lots of ice, to tea")




En bild jag tog på hemvägen :p


Lördag slappade vi mest. Steffen såg fotboll och jag läste "Låt den rätte komma in". Stewen väntade på att jag skulle läsa ut den så vi kunde se filmen sen. Sjukt bra bok! (Ni som inte läst, läs den!) Filmen var inte alls lika bra...
Efter filmen såg vi lite Vänner och åt poppisar :D

Idag har vi gått på bokrea (i den gigantiska bokhandeln).. Jag köpte Mitch Alboms "Tuesdays with Morrie". Frågade efter den för den fanns inte i hyllan (men två av hans andra böcker fanns). Han som hjälpte mig var helt gullig och sprang iväg och letade.. "Den ska finnas här någonstans". "Vänta här så kommer jag strax"... Han irrade runt en bra stund och så kom han fram med en hel trave "Tuesdays with Morrie":s.. :D Halva priset också. "Sorry for the delay" sa han sen. Roligt att alla är så trevliga och hjälpsamma här. :)

Vi har gått på museum idag också. Mamma och pappa, dit måste ni gå när ni kommer hit..  ;) Särskilt pappa! Han skulle nog kunna vandra där en heeeeel dag.. med Roger! :D Det är något för han också! :)
Sen på tal om att alla är trevliga här.. När vi skulle gå hem så stannade vi till utanför museet, då tappade jag en vante där vi stod. Jag såg det och skulle precis ta upp den då en karl gick förbi... "You know you dropped a glove, dear?" Haha.. Något sånt skulle aldrig hända i Sverige.. :p

Ikväll har vi druckit te och ätit chokladcroissanter.. Himla gott :D Och så har vi sett film.. The Hitcher, den var bra!

Vad har ni gjort i helgen? ;)



Rosa fluff :D

 

Visst har jag köpt snygga tofflor? ;) 3 euro kostade dom. Varma och sköna så nu slipper jag frysa om fötterna!

Intervjuer med mera

Börjar gå framåt med jobbsökandet nu. Vi hade ju ett il och sökte som galningar, men sen har vi varit lite slappa ett tag. :p  Jag toksökte på Internet igår och helt plötsligt hade jag fått två telefonsamtal och två intervjuer! Varit på dom idag, och måste säga att det gick över förväntan. Helt okej tror jag..? Gjorde inte bort mig totalt iallafall :p Jag har ju aldrig förr varit på någon riktig jobbintervju ens hemma och nu har jag varit på två i Dublin, på engelska! :O En intervju var då för ett sales och marketing-företag typ och den andra var för ett företag som jobbar med välgörenhet och fundraising.. Jaja, får se hur det går :)

Annars idag så har jag skrivit ett lååångt brev till Sara :) Fick ju ett efterlängtat brev av henne igår med lite överraskningar i och jag blev överlycklig! :D





Vad händer annars då.. Jo, vi hamnade på en sinnessjukt stor bokhandel idag med superrea... Fanns hur mycket som helst. Man visste inte vars man skulle titta och affären verkade aldrig ta slut :p Stewen fyndade två böcker. :) 

 

Sen kan jag ju meddela att vi inte har lika kallt i rummet längre! Upptäckte att fönstret varit öppet liiitelitegrann, lite klurigt att stänga det men nu är det stängt. :) Och elementet funkar, det var inte alls trasigt. Det finns en on/off-knapp och det är en timer här någonstans också så när den går av så stängs elementet också av.. Hänger ni med? :p
Fryser inte alls nu faktiskt, så nu är ni väl lite mindre oroliga... :)

Gonatt på er! :)


28 år

Igår fyllde man år igen, kändes lite konstigt att inte vara hemma...men det är väl ingen ålder som man behöver fira med dunder å brak precis. Hade det bara gött, Karin sjöng för mig på morgonen...fick order om att inte kliva upp före henne om jag var vaken...så jag fick låtsas sova :D



Ingen tårta men vi åt chokladdoppade donuts till frukost....sjukt gott.

Slöade mest hela dagen, läste bland annat ut en bok medans Karin tillbringade större delen av eftermiddagen med att söka jobb. Sen på kvällen gick vi ut och åt en god middag. Börjar bli som Karin nu men jag måste lägga upp 3 matbilder till :D



Homemade beefburger med ost och bacon, det är den godaste hamburgaren jag ätit i hela mitt liv. Karin åt grillad lax, fisken smälte i munnen...fantastiskt. Till efterrätt blev det varm äppelpaj med grädde. Det här är den första ordentliga middag som vi äter ute sen vi kom hit...så vi tyckte vi kunde unna oss det.

Sen blev det film å chips....åt mest hela dagen egentligen...tur man inte äter så här mycket varje dag...speciellt nu när man inte tränar längre....kanske får börja springa nån vända i Phoenix Park när det blir varmare.

Det enda jag saknade på min födelsedag var mammas hemgjorda gräddtårta...men har skickat en beställning på den när vi kommer hem.

Over and out

Förlåt Eva

Idag släppte jag kopplet....Karin fick springa fritt för första gången sen vi kom hit....har aldrig haft sån ångest som när jag hörde dörren stängas efter henne....kallsvetten började rinna....jag vankade av och an i rummet...doften av lök fyllde min näsa....kylan spreds i kroppen...VAD HADE JAG GJORT?...långt bort hördes sirenerna från en ambulans...tankarna for iväg...har det hänt nått?....såg dig framför mig när du pekade vilt med fingret och sa att jag hade ett STORT ansvar....nu skulle jag aldrig mer kunna se dig i ögonen igen....

Tiden gick och mörkret började sakta sprida sin mörka slöja över Dublin....hörde en trumpet spela....inbillade jag mig eller var det Piotr som tutade....visste inte om jag drömde....ingen koncentration....skulle jag gå ut i mörkret och börja leta...men tänk om hon kom tillbaka och jag inte var här....hur skulle hennes tankar gå då?.....bestämde mig för att stanna kvar...som en fyr som lyser ut över havet....något hon kunde komma tillbaka till....

När förtvivlan nästan var outhärdlig så hände det....nyckeln rasslade i låset...dörren öppnades sakta....och där stod hon...oskadd....en sten föll från mitt hjärta...värmen kom tillbaka....och jag kunde andas ut.


Grisar och fotboll

Fan vad dagarna går fort...hinner inte mer än kliva upp så ska man sova igen...fast om man jämför med våra grisar till lägenhetskamrater så ska man inte klaga....fattar inte vad dom gör...sover, grisar, sover, grisar, sover...inte ett ljud på dagarna men kring 15-16 så hör man någon gå på toaletten....Piotr var iaf uppe tidigt i morse, han hade tydligen bråttom någonstans.

Kvällen avslutades iaf med en öl på puben som vi har runt hörnet....Guinness så klart...och till min glädje så visade dom även Arsenal - Cardiff på Tv. Storseger blev det och Eduardo gjorde 2 mål....grymt kul å se...till och med Karin levde sig in i matchen...även om det inte är med samma inlevelse som jag har....älskar dig ändå darling :D



Inte mycket folk men det är ju måndag....kände mig som en alkis när jag beställde min guinness :D

Go you Gunners!!

Drömjobb



Här vill jag jobba när jag blir stor....Guinnessfabriken...det var en vacker syn. Måste en sväng till Guinness storehouse nån dag för att se hur tillverkningen går till. I övrigt så har det varit en lugn helg, mest tagit det lugnt och myst på.

Har nyss sett Fredagen den 13, från 1980. Måste se alla klassiker med Karin..så nu är den filmen avklarad...bara 2853 st kvar då :D Har sett sjukt mycke filmer som inte Karin sett...


Alla hjärtans

Alla hjärtans dag igår och jag och Stewen tog en promenad till Phoenix park. :) Stor stooor park. Blir nog himla fint där när det börjar bli lite mer vår!







Vi åt pizza till middag ;) Jättegott var det. Man fick välja tre saker på den.
Jag tog skinka, ananas och svamp :)


 

Sen på kvällen hade vi lite myskväll med godis, frukt och film. Såg Dagboken, och jag grät som ett litet barn.. :p Men den är ju så sorglig! Himla bra film.




Avslutar med en bild på min älskling och mig :)
Nu ska vi fixa lite frukt och se skräckis!



Kram på er!


Till pappa och Roger!



Vi gick till Phoenix Park igår (en jäättegigantisk park), och kolla vilket träd vi såg. Nu snackar vi kosmaterial va!? ;D Haha.

Till min kära mor



Kolla mamma vad vi gick förbi för affisch igår ;D Tänkte på dig då jag såg den. Kom hit i mars så far vi och kollar på Smokie. ;) Haha.




Vi köpte godis igår och titta vad vi hittade. Din favvo.. :D Fanns snöbollar också men dom var inte lika goda som i Sverige.. :p


Saknar dig!
Massa kramar

Stewen funderar

Nu är jag vaken...måste bara skriva ett kort inlägg....titta på bilden nedan och förklara för mig hur i %(#%"¤%"#! man ska använda tvättstället....finns ingen som helst logik i det hela....kranen till vänster sprutar ut sig vatten varmare än helvetet själv....kranen till höger kommer det kallvatten ur....då till frågan....hur skulle ni göra för att få ett lagom varmt vatten?

Verkar vara så i de flesta äldre hus iaf, för det var samma sak på vandrarhemmet....

Vi har kommit fram till att om man först sätter på varmvattnet en stund...slår av det och sedan sätter på kallvattnet så blir det helt plötsligt ljummet vatten...kan inte vara så det är tänkt men alla sätt är bra utom de dåliga heter det.

Nästa mysterium är kökskranen...där har dom iaf varit smarta nog att bara använda en kran men ur denna kran så kommer det två vattenstrålar....en skållhet och en iskall...strålarna blandas helt enkelt inte med varandra...hur fan går det ihop?




Vi avslutar med dagens Karin: "Varför har dom ingen park HÄR?" Detta säger hon när vi står utanför en av de större parkerna i Dublin och väntar på tåget. Det hon skulle säga var "varför har dom ingen bänk här?" 

Jaja, fundera på kranen så ska jag sova

Gonatt Sverige

Fredag den 13:e



Stewen nöjd och glad!
Vi gick ut och köpte varsin doughnut idag, och Stewen drack latte och jag choklad. Jäklarns vad jag fick mycket marshmallows! :D Vi har varit in till Dundrum med Hannah också, kollat efter jobb. Stewen sökte på Build a Bear! Hihi, en affär där de stoppar upp mjukisdjur typ.. :D Jag hittade inget för mig, fanns typ bara managerjobb och supervisor och sånt.. Men jag har lite annat på g ;)


   



Och så vill ni ju se hur vi bor då.. :p



Hääär bor vi... Det är en tvåa där ovanför den bruna dörren.




Ja detta är då köket eller vad man ska kalla det :p




Stewen och mer kök.. ni får inte se någon närmare bild. Haha..




Vårat rum!




Och vårat rum igen.. Den blå sängen sover vi i, den andra bara står där typ..





Utsikt från vårat fönster :p



Måste säga att vi bor med riktiga grisar.. Hur dom frivilligt kan ha det så som det ser ut här, det övergår mitt förstånd.. Kan det vara så svårt bara en sån sak som att torka av spisen? Jaja, det blir nog bra ändå. Längtar nästan tills vi har städvecka..På med plasthandskar och bara rensa... Och nej, jag är inte pedant, det ÄR grisigt här. Usch.
Meen men, det löser sig. Måste tänka positivt... :p

Nu har Stewen somnat här igen, haha. Han är så söt.. :)
Nej kanske dags att sova säng nu..

Kramkram!




Frostskador!?



Stewen utanför våran lägenhet...
Han ligger för övrigt på sängen nu och håller på att frysa ihjäl. Känner inte sina tår. Helt sinnessjukt hur det kan vara så kallt inomhus! Måste köpa tofflor/tjocksockar, 100-pack värmeljus, myskläder, fleecetröja och tjocktjock pyjamas!! Skoteroverall skulle inte skada :) En kamin vore inte heller fel..





Nej nu ska vi gå ut så vi får lite värme.. :p

Tjing tjing

Dörren



Här har ni våran dörr...
Hur insidan ser ut får ni se senare.. :p
Vill bara städastädastäda överallt här nu men det kan man ju inte riktigt göra på en gång..
Vi har visst ett städschema men det har man lust att strunta i!


Saknar er!
Kram

Matelimat

Sitter i vårt rum, har fått upp värmen nu.. Efter 19 slog vi på elementet, allt blir tydligen mycket billigare på kvällarna.
Just nu vill jag bara köpa massa saker och göra fint i rummet, men det får lov att vänta litegrann.. :)
Sen vill jag påpeka att det är ett Partylite-teljus vi tände tidigare.. ;) Min bästa Sarabanana har ju lärt mig att doftljus kan vara bra att ha med sig utomlands! Det luktar lite skunk här i lägenheten måste jag säga..

Från det ena till det andra, jag har gjort en enskild matmapp i datorn, där har jag nu 59 bilder! Haha..
Tänkte ju göra ett matinlägg så det kommer väl här...
Vet ju att särskilt min mamma vill veta vad vi äter.. Sorry du kommer väl inte bli så jätteimpad kära mor, men vi ska skärpa oss! :)


Här kommer lite matbilder, hullerombuller, utan inbördes ordning..

                  
Pizza som vi värmde i ugnen, 2,99 euro


Lyxfrukost på vandrarhemmet!
Vi köpte ägg och jättegod yoghurt :D


Thaimat runt hörnet på vandrarhemmet..
Helt okej men går inte att jämföra med Baan thai :p



Tortellini i tomatsås! Så himla gott :D



Fish and chips!


Burger King..


Knorr-soppa.. ;)


Makrillmackor på morgonen :D



Pasta med tomatsås och MAJS!



Stewens kycklingpopcorn på KFC,
dom var roliga :)



Blev nudlar till middag idag..





Och så det bästa! Hittade hårdbröd idag!! Hannah berättade vars det fanns :D Yeey!

Avslutningsvis vill jag bara förtydliga Steffens inlägg.. haha.

Vi satt och kollade priser på flygbiljetter till när Sara och kanske Henke kommer hit.. ;) Det var ju visst sviindyrt, fick upp någonting för typ 4000.. Jag bara "Det kan man ju åka utomlands för".. Med det menade jag ju till något varmt och soligt ställe! :D


Bilder på lägenheten efterlyses.. Ni får se imorgon! :)

Värme?

Mitt city, ditt city, mitt i city! Nu har vi flyttat till en lägenhet och det känns skönt å slippa vandrarhemmet. Här har vi nära till allt...pubar, shoppinggator mm. Lägenheten i sig är väl inget som man ens skulle tänka sig att flytta in i hemma i Sverige men här så är det tydligen en helt normal standard på lägenheter. Vi bryr oss inte allt för mycket eftersom att läget är så grymt bra. Ska man klaga på nått är väl att man får slåss med pingviner och isbjörnar för att överleva...det är sjukt kallt här inne. Läste på Internet att isolering började användas flitigt i slutet av 1800 talet men det är tydligen en uppfinning som inte har kommit hit till den gröna ön. Spelar ingen roll om det är ett nybyggt eller ett äldre hus, det är lika kallt ändå.
Vi har tänt ett värmeljus för att få lite värme iaf :D






Karin har redan börjat tycka att Irland är vårt hem nu...för i morse när vi pratade om priset på flygbiljetten från Sverige till Irland, så tyckte hon att det var lika dyrt som att åka utomlands...but hey är vi inte utomlands nu, undrade jag...


Brunt socker och gröna gubbar



Skrattade gott när jag såg skylten... "NO, you got to much base in your voice!"

Någon som har ett par fötter att låna mig...har aldrig gått så mycket som jag gjort de senaste dagarna...men det är bra med motion...för som min bättre hälft skrev i förra inlägget så lever vi på skräp.

Blir förhoppningsvis ändring på det när vi flyttar till en lägenhet....men visst blir man bekväm också när det finns burger king, kfc, china restauranger mm vart än man tittar.



Tur att det står på gatan åt vilket håll man ska titta...har inte lärt mig det här med vänstertrafik än....har trots allt lyckats undvika alla bilar....har däremot hållit på att bli överkörd av cyklister.... En annan sak...när det är grön gubbe så går man ändå över gatan på egen risk...står för tusan varningsskyltar om det....om en bil kör över mig när jag går mot grönt...så är det mitt fel?...förjävla knepigt.

Ska fundera vidare på det här...

Jag vill ha hårt bröd



Frukosten första dagen här.. Blir ni sugna? :p
Är såå less vitt bröd nu.. Ge mig havreknäcke, rågrut och knottermackor!! Irländarna har inte upptäckt hårdbrödet än!
Och har inte hittat mjöl och sådana saker någonstans... Om jag vill baka någon gång då!?

Jag skulle kunna skriva ett låångt inlägg om mat och vad vi har ätit, har tusen matbilder. Haha. Kommer nog senare ;)

Chokomilk och cookies

Hello! What's the story? Haha, tydligen något man säger här..

Sitter nu i vårt diningroom och har druckit chokomilk från en automat och ätit kakor!
Idag har vi varit ute och sökt jobb, något ska vi väl ändå få. (Jag har ett jag verkligen hoppas att jag kommer få) Blir många steg vi går varje dag, jag skulle ha haft stegräknaren med mig.. :p

Dublin är för övrigt grymt. Sjukt mysig stad och trevliga människor. Trivs superbra! Har ett rum på g också så vi flyttar nog snart! :) 

Stora frågan som Stewen (eller Stevan) skrev, är vad folk äter här.. Dyyyrt som fasen med mat och överallt ser man folk med mackor på stan.. Frukosten på vandrarhemmet är man himla less, vitt bröd med marmelad.. Socker socker socker! Jag skulle betala dyrt för hårdbröd nu, men det hittar man ingenstans!

Vad ska man säga annars då.. Det är kallt överallt, till och med inomhus (utom i vårat rum).. Jag fryser om näsan! Stewen har köpt en halsduk idag och han är mycket nöjd. :)


Avslutar med lite bilder..

  Temple bar

 Stewen vid Wall of fame

 De har visat One tree hill på vandrarhemmet! ;D



Whatup gangsta?!



"With some of the finest roast
yo got some great coffee from the west coast"

Fo shizzle!!

Öl och ost


En vecka har gått och vi har smått börjat slå oss till ro....även om vi fortfarande bor på vandrarhem. Leta ett permanent boende är prio ett just nu och vi har några alternativ där, får se vad det blir. Har tittat på en som vi absolut INTE vill ha iaf...namnet på gatan är som tagen ur en skräckfilm....Arbour Hill...."the house on arbour hill"...."the arbour hill horror"..."the arbour hill massacre"...finns några att välja mellan :D Vi tackade artigt för oss och skyndade oss därifrån...rädd att jack the ripper skulle hoppa fram och döda oss.

En sak som jag funderat på sedan vi kom hit är vad i hvete folk äter här...har ätit rostat bröd och marmelad i en vecka nu vilket inte är speciellt näringsrikt....en rap och man är lika hungrig igen....överallt ser man folk gå och småäta på mackor, chips och godis...fördomar man haft om britter med dåliga tänder och dålig hälsa stämmer. Vi har febrilt letat efter hårdbröd för att få i oss lite fibrer men det är som att leta en nål i en höstack.


Annars så har jag insett att Guinness är världens godaste öl...mer mättande än frukosten också :D Gillar verkligen den sköna stämningen när man går på puben och bara chillar...såg spurs - arsenal idag...givetvis med en kall guinness...synd bara att matchen i sig inte var nån höjdare. Domaren var dålig samt att vi har en spelare som inte ska spela fotboll gjorde inte saken bättre...inga namn nämnda men jag tror nog Tommy vet vem jag menar.


Har lite smått börjat leta jobb också...sökt ett som cheese manager :D Kravet var att man skulle ha en "passion for cheese"...gillar ju ost men får se om det räcker...har ju jobbat på polar så steget till ost är väl inte så långt borta :D

Annars finns det tydligen massa med telefonjobb här...bra betalt också...men känner att jag vill testa nått annat....kanske hamnar på nått sånt jobb tillslut ändå.


Avslutar bara med att säga "nog är du väl bättre än engelska på mig?"


RSS 2.0