IKEA-söndag

Idag tog vi en sväng till IKEA (för tredje gången)! Mycket trevligt.

Köpte lite småtjafs - kuddar, handduk, en slev, decilitermått och sånt... Sedan blev det ju såklart de obligatoriska köttbullarna, det går inte att gå på IKEA utan att äta köttbullar. Tänkte vid ett svagt ögonblick att man skulle vara rebellisk och äta något annat... Kyckling, fisk? Men näe, det gick inte!

Från matavdelningen fick vi med oss frysta köttbullar, gräddsås, lingonsylt, hårdbröd, hushållsost, skorpor och Daim. :D


Heja Karin

Idag hade jag planer på att köpa shampo & balsam, deodorant, fotfil och linsvätska...

Jag kom inte hem med något av det.



Te, majs-snacks och riskakor fick det bli istället.

Vårvärme!

Det är ju inte direkt tråkigt att fara ut och springa när det är såhär fint ute...



Härligt härligt!


En utslagen hjälte

Idag har Stewen fått lyssna på mig när jag tagit samtal. Haha! Jag blir alltid så nervös när folk sitter och lyssnar på mig.

Ikväll har vi bara tagit det lugnt, ätit choklad och sett serier. Klockan är nu drygt 22.30 och Stewen har somnat på sängen. Helt färdig! Han nästan snarkar, shit vad roligt det låter...

För övrigt har jag ätit några chokladbitar för mycket, det ser ut som om jag har en ballong i magen.


 
En bro man kan gå över på väg till jobbet! Bara så att ni vet.

En timme kvar

Sitter nu på jobbet, har lite mindre än en timme kvar. 45 minuter närmare bestämt..

Idag har det varit superfint väder, strålande sol och blå himmel! Hörde talas om 15 grader. Jag var tvungen att ta av mig jackan på väg till bussen och jag svettades i bara kofta! Ville bara köpa en glass och gå i parken. :D Det måste vi göra när ni kommer, mamma och pappa!

Såhär snygg var jag imorse när jag töntade mig med webkameran...



 


Första veckan...

Har nu "jobbat" i en vecka snart...är inte så mycket jobb nu utan mest training, training och lite mer training. Kan säga att jag är sjukt trött...kroppen är inte van att kliva upp tidigt...kanske blir så när man varit arbetslös i några månader :D Förhoppningsvis blir det bättre snart... Är iaf skönt att ha ett jobb även om det är oroväckande likt mitt förra...hade hoppats på nått annat här i Dublin men när läget är som det är här så får man ta det som finns.

Lite surt att börja jobba nu när vädret har börjat bli bra och man kan vara ute mer...och när ska jag hinna se alla filmer och serier som ligger och väntar...ujujuj.

Cheers!!


Leksakssamling?

Man skulle ju nästan kunna tro att det är två barn som bor i vårt rum.



Eller vad säger ni? En leprechaun-hatt, kuber, nalle, Ninjalego, Transformer... HAHA, jag skrev Terminator först! Tyckte väl att det såg lite fel ut...


Swedish utomlands

Man är som allra mest svensk när man är utomlands.

Jag tycker att det är himla coolt när man till exempel ramlar över en hög med böcker av svenska författare. Man bara, yeeah vad fränt! Kolla - Henning Mankell, Karin Fossum (okej hon är norsk), Håkan Nesser, Stieg Larsson... Oj vad svensk man är då.



Det här påminner om när vi såg en Almondy-tårta på en affär i Dublin 2009, det var som att hitta en skatt. Ja oj oj OJ vad fantastiskt det kändes. "Authentic Swedish almond tårta"!! Vi var ju såklart tvungna att köpa den!



Det var nästan som att man köpte den bara för att det var en svensk flagga på den.

Eller okej då. Den är ju god också!

Men man blir liksom inte så jättelyrisk när man hittar en sån här på Konsum hemma i Sweden.

Önskelista

Om en vecka kommer mamma och pappa hit!! :D Åh vad jag längtar. Det ska bli så roligt!

Världens bästa mor och far, här har ni några saker jag önskar mig från Sverige. ;)




Kexchoklad Blåbär och Marabou Mango måste man ju bara prova! Fluortabletter är jag i akut behov av (0.50 mg) och även örtsalt. Det är något jag inte vill vara utan. Nyponsoppa fick jag sug efter nyligen, och kryddpåsar till kyckling och sånt är himla bra! Sen önskar jag mig en pocketbok, gärna Alex Schulmans eller Mia Skäringers. :D

Home alone

Stewen har farit på jobbet och jag är ledig idag!

En hel dag helt själv, hur ska jag klara detta? Haha. Känns jättemysko att vara hemma själv. Kunde inte somna om efter att Stewen for så jag klev upp. Har just ätit frukost (mjölk och flingor) och borstat tänderna. Ska sitta här nu en stund, sen ska jag fara ut och springa. (Måste ladda Ipoden ett tag) Jag kan inte springa på tom mage, då får jag bara mjälthugg (läs mjälltugg, som jag säger) och blodtrycksfall.

Här får ni se en gul liten blomma från någon buske utanför jobbet. Bara för att det inte ska bli bildlöst!



Läskig öl



Ja alltså inte skulle jag vilja dricka den här! Huvudlös hund... Inte så party!


Steffen på jobbet

Idag hade Stewen sin första dag på jobbet! :D Hehe, lite fränt. Jag såg honom sitta där i trainingrummet. Hann träffa honom lite också när han hade rast. Ganska coolt att vi är på samma jobb, undrar vart han kommer sitta?!


Fika fika

Jag har kommit igång med mitt café igen på Facebook, haha. Måste däremot renovera lite, har kvar samma inredning sedan januari 2009(?!)

På tal om cafe så måste ni ju få se vad vi fikade på Stewens födelsedag! Stewen har bloggat så fint om hans dag, läs i föregående inlägg! Han visade inte hur efterrätterna såg ut, så det får ni se nu. ;)


Födelsedagsbarnet valde Baked Vanilla Cheesecake, och jag tog New York Fudgecake!

B-Day

Då var dagen B här....dagen när jag lämnade 20-talet för att börja den osäkra vandringen in i 30-talet...
Vaknade tidigt för Karin skulle till jobbet och jag kände mig inte ett dugg äldre...fast det gör man iofs aldrig. Fick massa paket och Karin är grym på att köpa bra/roliga saker...fick en datamus, lego och en Sudokubok till att börja med. Fanns fler paket men de fick jag inte öppna förrän hon kom hem från jobbet.

Dagen fortsatte med en kopp kaffe och ett maraton av Thailändska skräckfilmer :D En riktigt bra dag helt enkelt. Sen när Karin kom hem så fick jag öppna resten av paketen...fick en tröja från Quiksilver och middag + biobiljetter.

Som Karin säger, "När man fyller år får man bestämma vad man ska äta", så jag bestämde helt enkelt KÖTT.
Var fantastiskt gott, även om jag kan tycka att det var sjukt lite pommes man fick.






Efter middan så gick vi och såg bio, hade sagt att jag ville se Paul så Karin hade bokat biljetter. Filmen var rolig, speciellt om man är en nörd som jag är. Får 3 av 5 Guinness i betyg.

Hade en helt underbar dag mycket tack vare min darling!! Älskar dig!!

Just ja...har fått jobb nu också...ska börja på måndag på Karins jobb. Ska bli kul att få göra lite nytta ett tag :D
Helt sjukt är det ändå...har letat jobb här nu i några månader och inte fått nått...men helt plötsligt får jag 3 erbjudanden på samma vecka.

Så idag är det min sista lediga dag...och vad kan vara bättre än att spendera den med film och spel.


Stewen 30 år igår

Igår fyllde min darling hela 30 år! Men han ser ju inte äldre ut än 20.

Jag tänkte inte säga mycket mer än så, Steffen ska blogga imorgon om sin födelsedag! :D Men jag kan ju avslöja att jag köpte biobiljetter, visste att han ville se denna film:


Den såg vi igårkväll! Faktiskt ganska bra, jag fattade dock inte alla nördskämt men den var kul ändå. :D

Fyra smajl och en kamera

Bildbevis på att jag absolut inte ser klok ut när jag försöker le med stängd mun...


Här ser jag ju ut som värsta tönten. Fast det kan ju också bero på att jag är en.


Och här är jag ju också bara len...


Ett äkta fejksmajl har ni här. Något bättre.


Såhär snygg är jag när jag skrattar på riktigt!


Och såhär fint är mitt halsband jag köpte på Topshop för typ två veckor sedan. I love it!

Kl 22.59 igårkväll

Stewen var lyrisk över Arsenals vinst...
Jag var trött och skulle sova, upp kl 05.20 idag.

Stewen: Jag är så uppspelt! Hormonerna, nä jag menar adrenalinet flödar!
Jag: Endorfiner och alvedoner!


Eeehm... Ursäkta, vad menade jag egentligen?

Allt var inte bättre förr...

Har nu varit 121 dagar här i Dublin och jag har nu sett 121 filmer...var tvungen att se 3 filmer idag för att det skulle bli rätt. Temat för dagen blev 80-tals slashers.

Clownhouse, Intruder och Sleepaway Camp hette filmerna och även om 80-talet var en fest för oss skräckfilmsälskare, med titlar som Poltergeist, Friday 13th, A nightmare on Elmstreet, Hellraiser, The Thing och Childs Play, så platsar dagens filmer inte så högt upp på listan. Hade dessutom sett Sleepaway Camp tidigare...hade glömt bort det... Den filmen innehåller dock en scen när en person får en pil genom halsen...otroligt realistiskt och jag förstår inte hur dom gjort...scenen skulle lätt platsa i vilken ny skräckfilm som helst...sjukt med tanke på att filmen är gjord 1983.

Nu blire annan skräck...ska se Tottenham försöka spela fotboll :D


Blöt, blötare, Karin

Idag känns det att man bor på Irland.

Regn, blåst, regn, regn, och så lite mer blåst. Började dagen med en springtur ändå, det gick ganska bra. Dock fick jag mjälltugg (mjälthugg) så jag var inte så glad. Men tjurig som jag är så sprang jag på ändå.

Befinner mig nu på jobbet. På väg från bussen blev jag dränkt av en bil.. Aldrig hänt förr att en bild skvätt ner mig sådär, ni vet som på film. SPLASH sa det så var jag genomblöt. Som om jag inte var nog blöt redan. Tack!



Valentine's day

Lyssnade nyss på rixfm, det ringde in en tjej och berättade om hennes Alla hjärtans dag... Hon hade jobbat över ikväll och kom hem till sin kille, och där hittade hon honom i säng med en annan tjej. HERREGUD! De hade varit ihop i 6 år också. Så jäkla hemskt! Vilket as!!

Men då tänker jag lite såhär - hur kommer man på att man ska ringa till radion och prata med Gert Fylking om detta? Det hade inte varit min första tanke iallafall.


Här är våran Alla hjärtans dag i 4 bilder! :D


Steffen & jag gjorde gomiddag, våran taco-kyckling-specialare - sjukt gott! Tände ljus och hade myspys, lägg märke till de finfina glasen med sugrör. ;) Haha.

Jag kom hem med en liten nalle till Steffen, söt är ju bara förnamnet!

Vi såg en film också ikväll, "Never let me go". Det var sådär... Vette tusan vad jag hade förväntat mig, men inte det där iallafall. Bara tragiskt! Till filmen åt vi en ny Häagen Dazs-glass, den var inte tråkig kan jag meddela!

Hoppas ni har haft en bra dag. :)


Söndag = Städdag

Tjohooo!

Så var helgen nästan slut, igen. Igår var vi ute med Hannah, Cindy och Silvia, väldans trevligt! Bilder finns på facebook för den som är intresserad. :P Hannah beordrade mig att lägga ut ALLA bilder!

Idag har vi städat lägenheten. Renbäddat och gjort fint. Steffen gjorde fin ordning i förrådet också, där är det hur mycket skräp som helst. Tonight blir det snask, film och Solsidan!

Kolla vad jag hittade i affären idag!


Pockys!! Thailand-flashbacks deluxe. :D


Cindy & jag!


Steffen, Silvia, Hannah :D

Han är rolig den där Stewen...


Jag: Jag måste köpa nya pennor, alla mina har strejkat.
Stewen: Ger du dom för lite lön? Dåliga arbetstider?

Leprechaun

Har nu sett de 6 filmerna om Leprechaun och kan bara konstatera att de inte alls var bra... 1an var dålig, men när 4e filmen utspelar sig i rymden så inser man snabbt att första filmen är ett riktigt mästerverk. Det är också sjukt att Leprechaun in the hood och Leprechaun Back 2 Tha Hood faktiskt är flera klasser bättre än Leprechaun in space.

Leprechaun in Space slåss med Mega Python Vs. Gatoroid om att vara den sämsta filmen jag sett under min tid här i Dublin. Jämt skägg mellan de två men om jag måste välja mellan två onda ting så måste jag nog lägga min röst på Mega python vs. Gatoroid...sämre skit får man fan leta länge efter.

Fördelen med att se en riktigt dålig film är dock att man uppskattar de bra filmerna ännu mer.


Snart slut fluorisar



Ser ni, jag har bara 6 fluortabletter kvar! Herrejistanes.
Mamma och pappa, ni måste köpa med er en burk till mig när ni kommer hit. :D


Och här får ni se lite små söta blommor. Från igår! Snökaos i Sweden hör jag?

Nu blir det sängen, najti najti.

Plätts!

Åååh, igår gjorde vi plättar till middag! Så fruktansvärt gott. Jag är ju grym på plättar, pappa är bästa läraren. ;) Haha. Vi mumsade plättar med hallon grädde framför en film. Myycket trevligt. :D


Jag ser himla len ut som vanligt.


Plättarna! Jag gjorde ett experiment och mosade i lite smulor av frusna hallon i den sista.


Gu vad jag blev sugen på plättar nu igen. :D Lyllo Stewen som får äta restplättar idag, haha.
Men jag har det inte dåligt jag heller, det blir IKEA-köttbullar och mos för mig på jobbet. :D

(Om någon undrar vad vi såg för film så var det "Meet the parents")

Tea for two

Jo idag var jag ju som sagt ledig. Vi började med en springtur på morgonkvisten. Sen gick vi en sväng på museum och kollade på bamsestora kors... Gick även in på en polsk mataffär (finns hur många som helst här) för första gången. Hade hört att de har svenska chips där, haha. Det ville jag se. Hittade inga swedish chips men något mycket bättre!!



Herregud alltså, nu vet jag var vi ska köpa te hädanefter! Har smakat båda sorterna ikväll och fitusan vad goda de var! Det fanns ett karamell-te när jag var liten, som jag älskade. Det smakade precis som det luktade. Men de slutade med det (varför är för mig en gåta) så tror ni jag var nöjd när jag hittade Vanilla-Caramel idag! Fantastiskt gott! Pappa det här skulle du gilla! Har ni de här smakerna i Sweden?!

Overtime

Tjing tjing!

Känns som att det inte händer värst mycket på bloggen. Mest "det här åt vi idag" och "här har ni en bild på en fågel" typ. Vad vill ni läsa om?

Jo hörreni annars så flyter det på på jobbet. Igår jobbade jag över 3 timmar och idag 2. (Frivilligt) Bra med lite extra money! Och jag trivs på jobbet, dagarna går fort. Dock har jag en himla värk i nacken idag. Gör ont när jag vrider huvudet. Förmodligen inte någon höjdare att sitta still och glo på en dataskärm minst 8 timmar om dagen...

Imorgon är jag ledig, undrar vad vi ska hitta på!?


Ser ut som om jag har ett och ett halvt ögonbryn, men så är icke fallet.

Chokladfabriken

I lördags gick jag och Stewen ut och fikade. Världens godaste våfflor och varm choklad! Helt otroligt. Värt varenda euro (det var inte billigt kan jag meddela)! Jag tog vanlig mjölkchoklad och Stewen tog med karamell. Så fruktansvärt gott!

Våfflorna var också helt fantastiska, jag blev helt lyrisk. Måste dit flera gånger, jag vill smaka allt de har!


Benoit's Chocolate factory heter stället. E & T, hit måste vi när ni kommer! :D


Stewens våffla...


...och min!

Super Bowl XLV

Nu är det snart dags för Super Bowl. Brukar se matchen varje år trots att jag inte är helt såld på sporten, men just finalen är kul att se på.

Här kommer en bild på kuben och nej jag har inte flyttat på klisterlapparna :D Men ska vara ärlig och erkänna att jag inte löste kuben helt utan hjälp, hade klarat lite mer än halva men fick inte resten att bli rätt så jag kollade på internet.



Fika!

Hittade de här bilderna när jag grävde runt i bildarkivet på jobbet idag.

Hur gott ser inte detta ut?! Min kexchokladpaj. Åh jag måste verkligen baka snart.

Update: Vad är det jag skriver, det är ju för tusan tryffeltårtan, inte kexchoklad!






Jordgubbar med grädde, fitusan vad mumsigt. Jag längtar till sommaren!!

Lite senare måste jag visa vad vi åt i helgen, det går nästan till världshistorien. Ungefär det godaste i efterrättsväg någonsin!

Nu ska vi äta goda köpeskakor och se Solsidan. :)


Nr 100

Wohoo!! Idag är det en stor dag...nr 100 är klar och det ska jag fira med en kopp kaffe. Var tvungen att öka tempot lite men efter 4 filmer sedan jag vaknade så har jag nu sett 100 filmer sedan vi kom till Dublin. Filmen som fick äran blev Faster med The Rock. Har sett bättre men den kommer ändå att få en plats i mitt filmhjärta.

Annat som hänt de senaste dagarna är att jag löst Rubiks Kub...så Erika nu äre bara du tar å fixar körkortet! :D

Ska gå och fixa kaffet nu.

Påväghem-bilder

Igår klev jag av bussen vid Stephen's green och gick hem därifrån. :)


Hälsade på mina vänner ankorna...


De visade hur fint de kan simma på rad!


Den här är bara för att ni ska se hur grönt vi har det.




Det var soligt igår, men blåsigt.


Utanför vårat lägenhetshus var det värsta fina regnbågen!


De håller på att gräva och greja.


Vi gjorde smaskig smoothie igårkväll! Innehåller jordgubbar, banan, yoghurt och apelsinjuice. Färska hallon på toppen, hur gott!?

Hotellrum och minisköldpadda...

Haha vet ni vad, jag pratade tydligen i sömnen natten till igår. (Även inatt men då mumlade jag visst bara något otydligt) Jag sa helt klart och tydligt "Då har jag ett här för 2195" Här snackar vi arbetsskadad eller vad?

Stewen blev lite förskräckt, tyckte att det var lite obehagligt. :D Jag sa att om jag pratar igen någon gång får han fråga någonting tillbaka. "Ingår frukost då?" Haha. Undrar om jag skulle svara? :P

Inatt hände också något konstigt. Jag flög upp och hojtade "STEWEN, vars är du?!" Jag minns det lite lätt.. Var nog lite halv sovandes men jag såg en minisköldpadda på lakanet.

Haha jo eller i mitt huvud såg jag något slags kryp och ville att Stewen skulle komma till undsättning.. (Han satt vid datorn) Det liknade en liten pluttig sköldpadda i min (dröm)värld. Herregud, vad konstigt det kan bli. :P


Har ni sagt/gjort något galet i sömnen någon gång?

RSS 2.0