Sista januari 2011

Ojoj, det var en trött tjej som klev på bussen imorse.

Varför vaknar jag alltid kl 3 när jag börjar kl 7? Har vaknat närmare 03.15 varje gång jag börjat 7. Inatt drömde jag dessutom att jag vaknade 7.30 helt förskräckt - jag hade ju försovit mig...

Värsta fina färgen på himlen nu, helt rosa/orange/lila typ. Jag har mitt skrivbord med utsikt genom fönstret. :)


Lite roar små, mindre roar oss

Vi lekte lite Arga leken ikväll (som jag är värdelös på) och Stewen fjantade sig. Vi höll på att dö av skratt båda två. Tårarna bara rann! Jag tror att vi är lite trötta. :D Kolla klippet!



Söndag den trettionde

Moster A undrade om den här blomman var från nu, och det är den inte. Den är från 21 november. :) Här har ni däremot en blomma från idag.



Och så får ni nöjet att skåda min frukost från idag.





Här har ni Stewens öga genom ett rör! Ni vet julklappspapper, rullen som det sitter på.

Wokisar, mat och mamma

På jakt efter wokgrönsaker på Lidl:

"Tacka vet jag wokisar från Sverige, med minikastanjer och vattenmajs!"


/Karin, 29 januari 2011


Idag gjorde vi fish and chips hemma! Helt sjukt gott faktiskt, som på puben :D Ärtor på burk var en liten besvikelse dock, jag visste inte att de var så fulgröna...

Världens bästa mamma fyllde år idag! Jag var finurlig och fixade blommogram, som blev mycket uppskattat. :D Hoppas buketten var lika fin som på bilden.. Första gången jag skickade blommogram, kommer definitivt göra det fler gånger!


Black and white

Två bilder från idag!




Uppe med tuppen

Sitter nu på jobbet, började för en 40 minuter sedan. Det vill säga klockan 7 (8 svensk tid). 05.20 klev jag upp, inte så party. Himla kallt att stiga upp så tidigt på morgonen. Jag ville bara hoppa ner i sängen igen, särskilt när jag såg hur skönt Stewen mådde. :P

I helgen är jag ledig, wohooo!!

Haha jag en rolig karl på telefonen just, avslutade med att säga "Då får jag önska damen en trevlig helg!" :D



Fördomar?

Ni vet hur tjejer är, vi kan säga till varandra typ "Guu vad fin du var i den där klänningen!" eller "Åh har du klippt dig, vad himla snyggt det blev!"

Det jag tänkt på är - hur ofta hör man killar säga till varandra "Shit vad du var snygg i den där t-shirten!"?!

En annan grej, på tal om killar och tjejer: Hur ofta ser man en kille jobba i en tjejklädbutik? Typ aldrig, eller hur? Men tjejer ser man titt som tätt i killklädbutiker.

Jojo. Ganska onödiga funderingar men ack så sant, eller hur? :P


Sitter på jobbet nu. Idag har jag haft flera norrbottningar som ringt. Ganska roligt! Många i allmänhet som påpekar att jag låter norrländsk. "Är du från Piteå?" har jag fått höra ett par gånger! Alla som ringt har varit riktigt supertrevliga också, både idag och igår. Men det måste ju vara för att jag är så fantastisk gullig... ;)


Haha, en gammal bild på Steffen och mig..


K..ko..kon..ko....kond...kondition?

Är det 30års krisen som börjar eller är det bara en enkel insikt, att jag är sjukt dåligt tränad, som har fått mig att börja springa....vet inte vad jag ska tro men joggingskorna har åkt på iaf. Med ett visst motstånd från den delen av hjärnan som säger "Vad är arslet till för om man inte ska sitta på det?" så har det blivit några rundor i parken. Känns faktiskt skönt att springa...eller lunka...för fort går det inte men jag har redan märkt en förbättring...kanske bara psykiskt men jag tar allt jag kan få.

NO PAIN NO GAIN!!

Kanelbulle!

Sitter på jobbet, circus 1 timme kvar. Jag blev otroligt sugen på bullar nu! (Oklart varför)



Hur god såg inte denna ut?! Värsta gigantobullen, självklart gjord av mig. ;) Från ljuspartyt när jag tokbakade åt ett helt kompani.

Jag måste verkligen köpa lite bakgrejer, jag vill baka! Plåt måste inhandlas också för vi har ingen(!)

Dundrum

Idag åkte vi till Dundrum! Stewen sökte ett par jobb, vi fikade och jag köpte skor. (Röda, låga Converse - perfekt till våren!) Stötte på Hannah också. :D Stewen blev alldeles förskräckt då någon kom och ryckte honom i luvan, haha.

Starbucks blev det såklart.


Söta Steffen!


Carrot passion cake och Bluberry cheesecake :)


Helnöjd tjej med varm choklad.


Steffen poppar popcorn så nu är det filmtajm!

11 månader till julafton...

Alltså shit, nu är ju snart hela januari förbi! Tiden går så jäkla fort. Snart är det sommar! ;) Den här tiden förra året var vi i Thailand... Längtar tillbaka!

Idag har jag jobbat. Blev två timmar övertid, så 7-17. Tortellini och broccoli till middag. :) Sen har jag både hunnit med att prata med mor och far på telefon, samt bästa Sarabanana på skype. :D Inte tråkigt!

Nu ska jag vara lite trevlig med min kära Steffen.

Avslutar med en bild på mig och Ha'penny. :P


Våren börjar komma!



Titta titta - små rosa fina blommor borjar slå ut här! :D

Jag längtar till våren! Vill sitta vid floden med en bra bok och en glass i solen! :)

Sitter nu på jobbet, mindre än 45 minuter kvar.

Ikväll ska Steffen och jag äta IKEA-köttbullar och mos, se Solsidan och bara ha det bra! (Som vi har det varje dag) :D Jag bara älskar Solsidan, så jäkla roligt! Hade totalt missat det så vi har toksett hela första säsongen på rekordtid typ, och nu är vi ikapp och ser på tv4play. :D

Något annat som vi ser är Sveriges mästerkock! Himla intressant! Vad skulle ni ha lagat om ni var med?


Lördagsprommis

Våra promenader på lördagarna börjar nästan bli tradition! Samma runda varje gång. :D
Idag tog vi med oss bröd till svanarna i Stephen's green.


Stewen fick prova mata först.


Jag var lite rädd att de skulle nafsa på en, haha..


En söt vovve i parken. Jag kom på en briljant idé idag - om jag och Stewen skaffar tax någon gång (Stewen vill ju ha en tax) ska han få heta Korven!


Fortfarande is kvar på vattnet!


Dublin wall of fame


Shamrock shortbread



Har just ätit shortbread för första gången i mitt liv. Det smakade bregottkakor typ. Gott! :D Innehåller vetemjöl, 30% smör, socker, majsmjöl och salt...

Ser inte klok ut på bilden men det är väl som det ska vara.

I spit on your grave

Ibland ser man filmer som verkligen känns....nu snackar vi inte drama som känns i själen...utan filmer med våld och smärta som...ja det känns helt enkelt...smärtan blir nästan verklig...och med dagens teknik så lämnas inte mycket åt fantasin heller utan man får se det mesta.

Filmerna är oftast inte speciellt bra, med vissa undantag, men vissa scener etsar sig fast och det är klart man pratar om det med vänner och bekanta som i sin tur ser filmen. De flesta vill se det med egna ögon trots att man egentligen tycker det är vidrigt.

Har sett en hel del sådana filmer och den senaste i raden är I spit on your grave (nyinspelningen) och som sagt, filmen är ingen höjdare men minnena består.

Fina Wilma

Här kan ni skåda världens snällaste, sötaste kissekatt!

I miss Wilmer!




Trötter

Fifasen vad jobbigt det var att gå upp imorse. (En halvtimme sedan) Ville bara ligga kvar i sängen.

Har just ätit frukost framför datorn, tråkigt att äta själv i köket.. haha. Det blev flingor med hallon och mjölk.
Längtar tills imorgon - då ska jag sova! 

Men nu är det bara att borsta tänderna och sen börja traska till bussen.



Trevlig helg på er!

Idag i köket

Jag: Jag måste tvätta tonight.
Stewen: Vem är ett fetto!?


Jag älska


HAHA! Stewen hittade det här linnet på stan för några dagar sedan. Lite roligt eller hur?

Kusin Allis 5 år

Idag är det den 18 januari 2011 och världens sötaste Allis fyller 5 hela år.
Detta innebär också att det är lika många år sedan jag klarade körkortet. 5 år!! Hur är det möjligt?! När hände detta? Allis börjar bli stor och jag börjar bli gammal. Haha.

Gulle-Isak och söt-Allis åker rutschkana! :D


Smoothie!

Idag jobbar jag till kl 21! Var helledig i helgen, skönt.

Jag har tänkt börja göra lite roliga smoothies, vi har en mixergrej hemma nämligen. Ska prova att göra en hallonvariant till att börja med. Har ni några favoritblandningar/recept får ni gärna dela med er. :D



Strawberry surprise! Köpt på stan :P Stewen kollade på spel. :D

Karin jobbar kväll = Pizza till middag

Börjar inse varför det finns snabbmat i alla möjliga former, för finns det nått tråkigare än att laga mat bara åt sig själv? Hur ofta tänker man "ujujuj idag är jag själv och då ska jag göra mig en tjälknöl och en rotfruktslåda med egenodlade grönsaker "?...tråkigt...tragiskt...meningslöst... Vitsen med mat, förutom att bli mätt då, är väl att kunna njuta av den i gott sällskap. Även om jag lagar blodpudding eller korv och makaroner så nog fan är det godare om man är fler som äter.

Ge mig ett F....Ge mig ett I....Ge mig ett N....Ge mig ett D....Ge mig ett U....Ge mig ett S...Vad blir det då?....FINDUS!!


Härlig helg



Igår hade jag en trevlig utekväll med Hannah och co. (Nästa gång ska vi dra med Cindy!!) Himla roligt! :D Trodde inte att jag skulle vara med så länge men tji fick jag. Stewen hann bli orolig, haha. Var hemma efter 2. Hoppas det är okej att jag la upp denna bild Hannah, säg till annars. :)

Idag tog vi en tripp till...


Den här gången var det jättemycket folk, och massa skrikande barn. Lite jobbigt. Men vi skulle inte köpa något speciellt, åkte dit mest för köttbullarna. ;) Haha.


Jag åt tills jag nästan sprack. Seriöst. Det var första gången Stewen såg mig ha problem att få ner efterrätt.


En rolig blandning - visp, 3-pack galgar och doftljus. :) Kan aldrig få för mycket ljus. Har även massa Partylite kvar och så värmeljus från Penneys. Vi är inne på vårt tredje 100-pack vanliga värmeljus.


Det här fick vi med oss från matavdelningen! (Ville först köpa Ballerinakex, Daim och massa annat också men lusten försvann efter vi hade ätit, haha) 

Nu ska vi dricka te, äta skorpor och se en film!

Fish and chips!

Igårkväll gick vi på Irlands äldsta pub, Brazen Head. Supermysigt! Var där två gånger -09 och de hade världens godaste Fish and chips. Stewen var så nöjd för man fick lökringar också. God fisk, massa pommes plus sallad och sås.

Nu hade de ändrat så vi blev faktiskt lite besvikna, men det var himla gott ändå! Stewen saknade dock sina lökringar. Och mina med för den delen, för han brukade få dom. :D



Puben öppnade 1198!


Fish and chips


Stewen fick en Guinness och var i himmelriket!


Jag såg smått len ut som vanligt. (Cola drack jag)


Mysigt!


Massa pengar på väggarna.


När vi kom hem såg vi film, The Stepfather. Och åt denna glass, såå jäkla god!!

Blondinskämt

Jag är väldans trött, nu blir det sängen. Men först ett par blondinskämt, så jäkla bra! :P


Why did the blonde stare at the orange juice carton? Because it said "Concentrate"!

What did the blonde say when she opened the box of Cheerios? "Oh, look, Daddy... Doughnut seeds."


Höhö.



Hej hej blond tjej!

Do you know how to make a joint?

När jag väntade på bussen imorse blev jag erbjuden lite knark!

Det kom fram en lång, (hög?) kraftig kille och började surra med mig.
"Vet du hur man gör en joint? Vill du köpa lite weed? Jag har allt..." (Rabblade en massa namn jag inte kommer ihåg) (På engelska då givetvis)

HAHA!

Nej tack.

Han var trevlig iallafall, och hans morfar var tydligen från Malmö. :P


Gårdagens middag

Känns som att det varit väldans mycket matprat i bloggen på sistone, och nu blir det ännu lite mer. Men mat är gott!

Vi gjorde jättegodmiddag igår, inspirerade efter ett recept jag läste i SOLO. :P (Köpte med mig ett par tidningar från Sverige innan vi åkte tillbaka hit till Dublin efter jul)

Iallafall, vi stekte kycklingfiléer i mindre bitar, kryddade med tacokrydda, blandade i cremefraiche och en majsburk.

Sen var det bara att tjoffsa geggan i tortillabröd, vika och lägga i en form. Strö över lite riven ost och skjuts in i ugnen några minuter!

Sallad till, supergott!



PS. Ni har väl för guds skull inte missat att Stewen äntligen har bloggat?! Se inlägget före detta. :D


Tidsfördriv

Efter lite påtryckningar så kommer här ett blogginlägg från mig...vet inte riktigt vad jag ska skriva om eftersom de flesta dagarna ser ut på samma sätt.

Vaknar, kokar kaffe, läser aftonbladet, kollar mail, dricker kaffe å ser en film/serie, spelar spel, söker jobb, ser mer film/serie, spelar mer spel, kollar aftonbladet och mailen igen, spelar igen, inser att klockan är mycket och börjar med middan...sen kommer darlingen hem vilket är dagens höjdpunkt.

Ungefär så här ser mina dagar ut...efter lite beräkningar så är jag nu upp i 71 st filmer (sedan 19 okt), mellan 200-300 avsnitt av serier (19 okt) och 275 timmar Football Manager (sedan 6 nov).

Får räcka så...har lite film att se nu


Tomten är borta



Joho vi har "julat bort" idag. Det vill säga - ställde undan min fina tomte och kakburkarna. De fick flytta in i garderoben. Glittret fick stanna kvar, både vid sängen och spegeln. Lite fint måste man ju ha det.

Ledig mitt i veckan

Idag var jag ledig eftersom jag jobbade i söndags.

Vi har varit på en liten löprunda i Phoenix Park, nu jävlar ska det tränas! Sen har vi handlat en massa mat och städat vårt rum. Ätit himla god middag också. Recept dyker upp senare! :D


11/1-11

Var bara tvungen att kasta in ett inlägg för att få skriva den rubriken. :P Haha.

Förresten, bara för att jag hade en dålig dag på jobbet igår så gick det alldeles utmärkt idag! Allt flöt på som aldrig förr. Kändes himla bra! Det var som att jag kompenserade för all skit igår.

Imorgon är jag ledig!



Mattips!

Igår gjorde Steffen broccoligratäng à la LCHF! Nu blir du stolt va, moster A? ;) Haha.

Steffen hade i broccoli, 1 dl grädde, 3 dl ost, 2 ägg + skinka. (Skjuts in i ugnen) Hur gott som helst! Jag älskar broccoli, skulle kunna äta det varje dag.

Det går ju att ha i lite vadsomhelst i ett sånt här hopkok, jag vill prova med blomkål och lite annat också! :D

Vi gör även en supergod broccolisoppa, man kokar bara upp broccoli med lite vatten, mixar slätt och häller i lite grädde. Salta och peppra. Mmmmm!!



Galen dag på jobbet

Alltså herregud, jag sa för inte alls längesen att jag verkligen har haft tur med mina samtal - inte en enda otrevlig människa. Idag däremot fick jag en hel del inte-så-trevliga människor! (Tji fick jag?!) De hade alla möjliga jättekrångliga ärenden, som tog så lång tid. Inte det minsta roligt, sen när de är otåliga och inte kan ta svaren man ger. Usch. Ovanligt många tjorviga samtal! Dessutom ringde det verkligen stup i ett, helt tokigt mycket idag! Inte en lugn stund. När folk är otrevliga är det svårt att inte ta saker personligt också.

Alldeles slut i huvudet efter denna dag, helt klart jobbigaste dagen hittills för mig. Har haft dagar med massor mer samtal men aldrig med såna här jobbiga ärenden!

Hittade (läs googlade) en passande bild som visar ungefär hur jag känner mig just nu. :P



Hoppas på en bättre dag imorgon. :)

Breakfast at Bewley's

Jo vi gick ju ut och fikade på Bewley's igårmorse! Jättemysigt. Värsta brakfrukosten, men det var vi värda tyckte jag!


Stewen åt Irish breakfast.


Jag tog en mixed berry-scone...


... och blueberry-pancakes :D Såå himla gott. Drack grönt te till det också.


Jag ser lite smått len ut... Trött och hängig, man kan se att jag inte var pigg. Men vet ni vad, idag mår jag super igen! :D Ungefär alla på jobbet är förkylda och hostar hela tiden. Men jag klarar mig. :P

En dag på stan

Idag gick vi och åt frukost på Bewley's! Mysigt mysigt fik på Grafton street. Sen har vi strosat runt på stan och handlat lite. Både mat och lite kläder!

Det går otroligt segt att ladda upp bilder just nu så ni får nöja er med en härlig bild på Stewen. Så får ni se vad vi åt vid ett senare tillfälle. ;)

Bion igår då, vi såg Love and other drugs. Vad ska man säga om den, en sån där film man blir glad av och bara går och ler åt. Den var bra, även om man kunde lista ut hur det skulle gå (det är väl lite det som är charmen med såna filmer) Både komedi och lite allvar. Dock väldans mycket snusk och naket som man inte var beredd på, haha. Det tyckte jag var lite skämmigt..



Blir en lugn lördagkväll för oss. Ska bara mysa med film och te. Jag känner mig inte riktigt så pigg heller, fryser och är tung i huvudet. Men - ingen sjukdom ska bryta ut på mig! Det vet ni ju! :D

Mitt skrivbord



Såhär ser det ut där jag sitter på mitt jobb! :P Men nu slutar jag! Buss till stan, sen ska Steffen och jag gå på bio. Mysigt! Och jag är ledig imorgon. (jobbar söndag) :D


Pink door

Här på Irland är husen oftast fula och tråkiga, det är mycket grått och tegel. 

Men då piffar man till det hela med en härlig dörr. Blå, grön, röd, gul, eller varför inte rosa!


Ett par konstigheter


Såhär bra var IKEAs ljus. Brinner väldigt mycket rakt ner..


Sen det här med kläderna man hittar överallt. Vem lämnar sina stövlar på detta vis?


Jeans kan man också lämna ifrån sig utomhus. Jättebra.

Aj lööv jo

Haha, Stewen skulle ta lite snajsiga bilder på mig i söndags när jag kastar löv.
Det gick väl inte alldeles jättelysande.








Grönt

Ganska fin bild va? Tagen i Stephen's green (park i Dublin) 2 januari. :)


At the office

Gu vad det är varmt på jobbet.. Två timmar kvar tills jag slutar. Vet ni vad - på min lunch visade de Vänner på TV, inte tråkigt!

Tjiho vad mycket intressant jag har att skriva. Eller så inte.


Ska se om jag hittar någon snajsig bild i arkivet, så det inte blir alltför trist. Haha.



Yeeeey!

Pippifåglar






Stephen's green 2/1-2011

Årets första lista


Glass i Thailand!

VEM

Vem är i rummet med dig?
Snarare vilka - en massa arbetskamrater. :D
Vem fick du senaste sms av? Banken :P
Vem tänker du på nu? Ingen alls
Vem pratade du senast i telefon med? Hmm, en norsk som bokade hotellrum
Vems hus var du senast i? Mors och fars hus hemma :D
Vem önskar du var med dig nu? Hur ska jag kunna välja bara en? Stackarn isåfall, inte så kul att sitta med mig här på jobbet. Haha.
Vem är din favoritsläkting? Meh hallå, jag gillar ju dom alla!

VAR

Var är din mobiltelefon?
Den lämnade jag i lägenheten, ligger nog på sängbordet.
Var handlar du mest? På Lidl :P
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Köpte den på Ginatricot.
Var åkte du senast bil? Till flygplatsen då mamma skjutsade oss.

VAD

Vad åt du senast?
Makaroner och IKEA-köttbullar :D
Vad drack du senast? Vatten
Vad är det för färg på dina byxor? Svart (jeans)
Vad är den närmaste saken som är blå? En av mina överstrykningspennor
Vad har du på fötterna? Sockar + Ann-Chatrins 'tv-sockar' :)
Vad är din favorit färg? Måste nog säga blå.
Vilken film såg du senast? Buried
Vad hör du just nu? Folk som pratar i telefon..
 
HAR DU NÅGONSIN

Sovit i någon annans säng?
Ja
Hånglat på en bio? Inte vad jag kan minnas
Hånglat i skogen? Säkert
Sovit naken? Haha ja!
Kört över hastighetsgränsen? Jovisst
Målat om ditt rum? Nej
Dansat framför en spegel? Haha ja typ när man gick aerobics för flera flera år sedan..
Fått hicka? Jaa, jag hatar det. Får alltid så våldsam hicka.
Dumpat någon? Nej
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Haha jo jag och Sara var galna och liftade i Mexiko(!)
Smugit ur ditt hus? Ja säkert!
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Ja
Hånglat med en främling? Nej
Älskar eller saknar någon nu? Men ja, alltid! Flera stycken. :)



Liten Karin


Temple bar


2/1-2011


Oh my...

Stewen: Vad sa getingen när den flög in i väggen?
Jag: ... (funderar) Vet inte?
Stewen: Oh my gadd!

New years

Stewen och jag gick ut och åt gomat på Nyårsafton, lovade ju bilder så här får ni se!


Jag var vild och provade något nytt, det var Stewen som såg det i menyn! "Chicken Maryland" Jag fick allt jag gillar ju - majs, ananas, kyckling...! :D Och banan! Servitören tappade ner den först så han gick och hämtade en ny, haha.


Lite udda kombination kanske? Men det var faktiskt sjukt gott! Jag älskar ju såna här knapriga grejer. :D


MAJS! Till och med ärtorna var sjukt goda. :)


Stewen tog Fish and chips.




Vi åt efterrätt på Eddie Rocket's, äppelpaj och brownie. :)


Sista bilden på Stewen och mig 2010. Visst har Stewen snygg jacka/tröja? Julklapp från mig!


Vi gick och köpte Fanta för att ha något att skåla med på tolvslaget, haha. Vi var ganska ensamma om det..


Boktips!

Köpte den här på Kallax (nä jag säger inte Luleå Airport) påväg tillbaka hit till Dublin efter jul. Så sjukt spännande, vilken jäkla bok! Hemsk, inspirerande (nej inte på så sätt att jag vill klättra K2), fascinerande och sorglig. Svår att slita sig ifrån.

Det känns i magen när man läser den kan jag säga.



"Dödsdramat på ett av världens mest fruktade berg
Den svenske bergsklättraren Fredrik Sträng hade bestämt sig. Han var redo för K2 i Pakistan, ett av de farligaste och mest skoningslösa bergen på vår jord. Och det började bra, vädret var osannolikt bra, det var perfekt. Men situationen skulle snart förändras och sluta i kaos och bråd död."...


1 januari

Årets första dag är här, och för mig började den med en promenad till jobbet, eftersom bussarna börjar gå så sent idag. Tog ganska precis 1 timme och 20 minuter. Himla härligt när det är sånt här vårväder, det är ju jättevarmt! Särskilt när man fått känna på 30-graderskylan hemma i Sweden över jul.. Kändes dock konstigt att det var Nyårsafton igår, utan snö!

Lugnt på jobbet, men det ringer faktiskt folk. Helt otroligt, vem tänker på att kliva upp nyårsdagen och boka hotell? Tydligen några ändå. Jag har haft en norrman som bokade ett hotellrum i juni. Vaddå ute i god tid..

Och vet ni vad, jag har faktiskt suttit och kopierat in alla å, ä och ö! Fifasen vad duktig jag är.



Åh nu längtar jag till sommaren!

RSS 2.0