Malahide Castle

Måndag, igen! Som sagt, tiden går så himla fort.. Snart är det sommar!

Igår tog vi tåget till Malahide och kollade på Malahide Castle. Det var en mycket trevlig dag. Slottet var jättefint, kul att se alla gamla rum och möbler. (Men man fick inte ta kort där inne). Nästan lite läskigt med sovrummen, barnens leksaker såg ut som tagna ur en skräckfilm. Ni vet såna där gunghästar, barnvagnar och läskiga dockor.. Och så läste jag just på Internet om att det ska spöka där. :p Slottet är jättegammalt, Talbot-familjen levde där mellan 1185 till 1973, när den sista Lord Talbot dog.. Ja det var då en intressant rundtur i slottet, och finväder var det. Tur det, vi hade tänkt fara i lördags först men det blåste och var så kallt då så vi chansade på söndag. Två biljetter för priset av en också, erbjudandet tar slut imorgon så vi klarade oss precis.. :)



På väg till slottet...


Solen sken!


Malahide Castle..


Det var dock inte så stort och maffigt som vi hade förväntat oss, haha. Men ändå fränt, ett slott :D




Det fanns påfåglar där.. :)






Min darling :D


På väg mot tåget hem. Visst ser Stewen pluttig ut..? :D


Jag har varit på en jobbintervju idag! Den gick nog helt okej ändå. Lite irriterande dock att behöva sitta och vänta över en halvtimme och så är allt klart sen på 5 minuter. Det här var bara del ett av tre och om jag klarade den här intervjun får jag komma vidare på en heldag där de berättar om företaget osv.. Få se hur det går, de ska ringa mig senare idag om de vill träffa mig igen.

Hade förövrigt en jätteskum dröm inatt som kändes jätteverklig, när jag vaknade var jag riktigt lättad över att det inte var sant.. :p Drömde att mamma och pappa skiljde sig(!) Jag blev jättechockad men det var något de tänkt på i flera månader sa dom. Sen flyttade pappa till en sjukt skabbig lägenhet som han delade med ett fyllo...!! Man fick gå in genom en bakväg så att ingen skulle se vars han bodde.. Jättekonstigt. :p Och jag tyckte så synd om pappa. Herregud, allt var så tragiskt.. :p


Nej, nu ska vi gå ut en sväng!

Tjing tjing

Dagens middag och liten upptäcktsfärd

Det blev köttbullar på burk och makaroner till middag idag och det var bara så gudomligt gott! :D I love it, I love it, I love it...!! Tänk att köttbullarna hade åkt ända från Älvsbyn och hit.. ;D


Mmm, blir ni sugna? ;)

Efter maten tog vi en liten upptäcktsfärd utanför vårt köksfönster... Det går faktiskt att kliva ut från det, det tycker jag är fränt.. :p Haha. Det fanns dock inte så mycket att se...


Ganska trist och tråkigt..



Undrar vad Stewen spanar efter...? ;)



Steffen hoppar in igen. Går man nerför den där trappan till höger kommer man förresten till garaget..



Stewen lenar sig.. :D


Annars idag har vi inte alls gjort många knop. Jag har lyssnat klart på min ljudbok, Män som hatar kvinnor, och den var ju riktigt riktigt bra. Så himla bra påhittat och smart alltihop.. Hur kan man hitta på så bra..!? Nu vill jag se filmen!! Och läsa eller höra de andra böckerna...
Stewen har ägnat sig åt att ta över universum på datorn, spelnörden där! Haha. Jäkligt trist väder har det varit nu flera dagar, man tror att man ska blåsa bort när man går ut... Sviiinkallt.

Vi hade städdag igår och tok-röjde i köket. Stewen skurade ugnen och jag tror han torkar än... Hjälp vad smutsig den var!! Det var helt sjukt.. Jag städade hyllorna och kastade massa gammal mat och äckel.. Nu är det fräscht, få se hur länge det håller... Ljuslyktan förresten, för ett tag sen så hade våra flatmates använt den som askkopp igen, och den stod på köksbordet... Den åkte in till vårt rum illa kvickt.. Igår efter vi hade städat tänkte jag göra ett nytt försök och ställde ljuslyktan på bordet igen. Med ett hallonljus i. Idag såg vi att de faktiskt tänt det! Inga fimpar i lyktan alltså..
Kan också meddela att det där äckelgrejset som stod på toa, kaffeburken med det mystiska innehållet.. Den står i köket nu, nästan tom. Så de har väl det till att laga mat..


Näe det här får bli allt för denna gång.

Tjing tjing!


PAKET!

I onsdags fick jag ett brev där det stod att jag hade ett paket att hämta. Gick till poststället direkt men paketet hade inte kommit än.. Men dagen efter tog vi en prommis på morgonen och hämtade ut det :D Wihooo, kolla vad jag fick denna gång!



Kryddmixar, trädbok, tepåsar (i massor!), skinkost, renost (vi måste köpa polarbröd sen och vara extra norrländska..), kexchoklad, Marabou-choklad och köttbullar på burk!! :D Gissa om jag blev glad eller! Mycket bra och fiffigt innehåll, tusen tack igen mor och far!

Haha, mamma hade skrivit så roligt i trädboken. :D "Min lilla Dorabella! När du sitter på din filt i parken och ett löv dalar mot marken. Om du då vill bli lite mer kunnig och klok... Använd då denna bok. Tusen kramar Mamma."


"Sorgen och glädjen de vandra tillsammans"

I söndags var det Mors dag här. Ett litet paket fick min kära mor öppna av mig, skickade Baileys-choklad och ett kort, och även lite whiskey-kolor till papps. Kunde inte hålla mig. :) 

Samma dag, söndag alltså, var det det också ett år sedan Morfar dog. Tänkte en del på honom under dagen... Inte minst eftersom vi åt proffsikoffser till middag. Det bara blev så. Morfars mat! Helt otroligt hur ett år kan gå såhär fort. Tyckte det var nyss vi satt och vakade på sjukhuset allihopa...

Morfar kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag har så många goda minnen av honom. Det går inte att ha annat än sådana. Jag minns hans glada skratt och härliga humör... Hur han alltid kom ut vinkandes och mötte oss då vi kom och hälsade på... Det faktum att han alltid hade mössan ovanför öronen... Kallade Mormor för mamma och morsan, mig för Kajsorni, Thomas för Tomporni... Jag tänker på hans otroliga historier och fantastiska rim, hans goda plättar, stekta fläsk (dränkt i smör) och "proffsikoffser". Sen de mysiga övernattningarna i Tväråsel med Bingolotto... Högsta volym på tv:n, spänningen var olidlig... Morfar köpte alltid godis på ICA, bara några få sorter men mycket av alla. Jag minns hur han på morgonen satt på pallen och gjorde upp eld i öppna spisen... Och han var jämt mån om att vi inte skulle frysa... Gullemorfar!

Ja, minnena är många och som någon klok människa sa så kan ingen ta dem ifrån en... Min morfar var världens gulligaste med ett hjärta av guld. Ett år har gått sedan han lämnade oss och saknaden är fortfarande enorm.
Du kommer alltid finnas med mig. Saknar dig Morfar!





"Sörj inte att jag är borta. Gläds åt att jag funnits till."


Gooner for life

  


Då var helgen över....länge sen vi gjort så lite som vi gjort i helgen....men det har varit lugnt och skönt...mycket film och vänner. Kul att se serien igen...tänker tillbaka på alla vännerkvällar hos ante...that was some good times.

Läste just aftonbladet och kan bara skratta åt kvällens största artikel....folk dör till höger och vänster men det som verkar vara den viktigaste nyheten är....trumvirvel...tatatatatatataaaaa........"Proteststorm mot nya Facebook"...va fan är det som händer i världen....har vi blivit så jävla insnöade att vi måste klaga på en sån trivial sak som facebook....visst, jag använder också tjänsten, tycker den är bra för att hålla kontakt med vänner och bekanta men att den ska ta över mitt liv finns inte på kartan. GET A LIFE FOR CRYING OUT LOUD!!

Jaja, nu spårade jag ur lite där....Arsenal vann i helgen och bilderna visar hur glad jag var över det...nu är det uppehåll i Premier League i 2 veckor pga landslagsuppehåll....tråkigt. Till Ante måste jag bara säga att Pool är grymma nu...Rieras mål idag var sjukt snyggt....men som vanligt så har ni ju köpt domaren...får se om ni kan muta er fram till ligatiteln också.

Peace Out

Fredagsbilder

I fredags gick vi till Stephen's green och låg på en filt i solen! Läste, löste korsord och lyssnade på musik. :) Mycket härlig dag. Lite bilder...












Maskrosor i Dundrum

Jag känner mig väldigt nöjd idag. Vi tog en till tripp till Dundrum (igen, var ju där i måndags också), och jag lämnade mitt cv på 5 ställen. Inte så illa pinkat! Och Steffen hittade superfina solbrillor.. Jag hittade ett par skor jag vill ha! Måste ha. Eller rättare sagt, Stewen hittade dom, han har koll han! :) De var såå fina och sköna. Sen såg han ut en kortärmad rödrutig jättefin skjorta förut till mig också, provade den idag. Den vill jag också ha. :p Som sagt, Stewen har värsta kollen.. fränt. :) Skulle sitta fint om jag fick jobb nu i Dundrum så vi slipper utnyttja Hannah för att få rabatt! ;)

Vädermässigt har det varit en fin dag idag också. Och titta, vi har maskrosor!! :D



Hur mycket snö har ni kvar? ;)

Nu väntar kakor och lite Vänner.. :D
Tjingeling


Vår vår vår!

Riktigt härlig dag idag! Rena sommarvärmen, mycket härligt. Vi åt glass (igen, haha) och gick i parken :D Jag hade med mig fågelboken, mamma! ;) Lägger in några bilder, sen ska jag sova!










Fräna löv, vad kan detta vara för träd? :p

St Patrick's Day




Igår var det ju då St Patrick's day... Fränt att ha varit med om :) Ett himla liv på stan och folk överallt. Vi såg paraden och trängdes bland massa grönklädda människor. (Och även vi var ju tvungna att vara lite gröna). :) Lite senare for vi förbi ett tivoli, som tyvärr inte var mycket att skryta med. Vi åkte iallafall pariserhjulet och tittade på utsikten.



Se jag fick en fyrklöver målad på kinden ;) Syns inte så bra här dock. Eller egentligen var det en treklöver..
Lite mer bilder... (ids inte skriva så mycket ikväll) :p


  
  
Paraden innhöll allt möjligt, som ni kan se.. Här är bara en pyttedel av allt.



Utsikt från pariserhjulet


Floden var grön!


Pariserhjulet...



Lite framåt kvällen. Mysigt va?

Glass är gott.. och fika också


Stewens glass från i lördags!



Och min! Två kulor tog jag, Maltesers och Raspberry ripple. Mycket smarrigt. Båda glassarna halvätna innan vi tog kort ;) Haha, så det kan gå!




Meeera glass på söndagen. Årets första mjukglass för mig. :D Haha, Stewen är som rolig.. När vi var ute på stan i det fina vädret tyckte jag vi kunde köpa glass och gå till parken (igen). Men när inte Stewen ville ha glass så ville ju inte jag äta själv. Men se då går Stewen och köper en glass till mig ändå! Jag försökte stoppa honom, men icket att det gick :) Haha, den var god glassen! Stewen är söt :)


Idag var vi in en sväng till Dundrum, kollade efter jobb (utan resultat) och så fikade vi på Starbucks. :)




 
Muffins!

Stewens är den med choklad och jag tog en med blåbär. :) Haha, jag hade beslutsångest in i det sista. Jag kan ju aldrig bestämma mig.. Spelar ingen roll vad det är, jag velar nästan jämt. Stod mellan en blåbärsmuffin och en Chocolate chunk cookie... Ångrade mig efter att jag hade betalat ;) Haha. Ungefär som när min kära mor är på restaurang och beställer något annat än pizza. :D

Imorgon är det St Patrick's day, spännande.. :D


Tavlor, filmer och sånt

Nu var det ett tag sen jag skrev något här. Måndag nu igen, jag får snart panik för att tiden går så fort! Men helgen kändes däremot ovanligt lång, skönt! Lördag var vi på museum på dagen, eller ska man säga galleri. Vi är ju riktigt kulturella ibland.. Fick se en van Gogh-tavla och en Rembrandt. :) Haha, inte illa. Skulle finnas en Picassotavla också men den var tydligen i Spanien två månader.. Måste tillbaka då ;) Lördagkväll for vi ut en sväng och kollade läget. Mycket folk på stan, värsta karnevalstämningen typ. Riktigt mysigt! Vi har även ätit glass och myst i St Stephens green. (Skulle ha haft med mig fågelboken mamma!) :D

Igår såg vi två filmer, Eden Lake och This is England. Båda var bra, men Eden Lake var en sån där hemsk ont-i-magen-film som man nästan får mardrömmar av. Usch usch!

Nej nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så här får ni kika på lite bilder... :)


    
Silverman på gatan, svan i parken och en staty med rockring runt armen... :D


Mystiska fåglarna var tillbaka i lördags...Måste väl ändå vara några slags svanar, eller?



Temple Bar!


Fotboll

Hur kan man börja svettas och få magont av att följa en straffläggning på text tv? Ujujuj vad spännande det var igår...tur att det gick vägen. Ska nog köpa en Arsenal tröja imorrn...är 50% rabatt på den nu...får den nog inte billigare.

Sen så måste jag ju säga att Liverpool spelade en fantastisk fotboll i matchen mot Real. Även om domaren var enögd, eller hur Andreas?, så förtjänade dom att vinna.  Måste nog ner på puben till helgen å se Manure - Pool, kan nog bli en grym match...eller så blir det väl som oftast när det är toppmatcher....ställningskrig.

Go you Gunners!

Ljuslykta = askkopp?!

Imorse upptäckte jag att våran ljuslykta i köket saknades... (Jag gjorde ett tappert försök för en tid sedan att få köket lite mysigare och satte dit en lykta med ett ljus på bordet). Jag kikade ut genom fönstret och vad fick jag se, jo där stod ljuslyktan full med fimpar. Någon (inga namn nämnda) har alltså tagit bort värmeljuset och sen använt ljuslyktan som askkopp!! Vad fan!? Man börjar ju fundera vad folket här har innanför skallbenet... Iallafall, diskade ur lyktan och satte ett nytt ljus i den. Tänkte se vad som händer nu.

Nej vilka as alltså. Sen tror jag att jag kommer bli allergisk mot lök... eller nåt. Köket blir ju fasen lökinfekterat, förstår inte hur man kan äta så mycket lök! Verkar ha lök i all mat de lagar. Och det är inte lite heller! Usch. Löklurkar.

Oj vad jag klagar, men jag tycker jag har rätt till det. Haha.

Har fått brev av Sara idag! Yeey :D Sitter och skriver på det nu också. Jag varvar lite mellan Internet och brevskrivande.. Stewen är nere på grannpuben och ser en fotbollsmatch! Saras brev var förresten öppnat, Piotr knackade på imorse med det. Någon hade öppnat det och lite hårdbröd är försvunnet men ljusen fick jag behålla! Vem öppnar någon annans post?! Piotr sa att vi skulle kontakta garda (polisen) om något saknas, de har visst övervakningskameror vid postlådorna. Men det borde ha öppnats på posten för jag hittade en lapp i postlådan med info hur man ska göra om något är borta.

Jaja, nog om detta! Nu ska jag fortsätta på Saras brev.. :) Avslutar med en bild på Ha'penny bridge! (Stewen är fotograf) Fin va?



PS. Under har skett, hade ingen mardröm om bautaspindeln inatt! :p Istället drömde jag att det var Fars dag och jag skulle ge pappa en biskvi(!?) i present... Det var florsocker på den(!) och jag såg att det saknades lite på en fläck och tänkte pudra på lite mer, men jag hittade inget florsocker! :p Som sagt, vars får man allt ifrån?


Mardrömsmaterial...

Idag upptäckte Stewen att vi hade en bamsespindel i vårat tak. Det var ingen liten en alltså.. Herreguuud, jag fick då panik när jag såg den och höll på att riva ner både torkstället med kläder och självaste Stewen. Det började nästan tåras i ögonen för jag blev så skraj. Fy fasen. Visste inte vars jag skulle ta vägen. Jag tål inte spindlar! Ormar och råttor och sånt går bra men spindlar, hjääälp. Och den här var verkligen stor, med såna där långa ben... Aldrig sett något liknande! Vågade inte ta någon närmare bild än den här.. Men se vad stor den var, kolla benen!! :S




Ja så hur gick det för spindeln.. Jo jag sprang och hämtade dammsugaren så fick Stewen ta mod till sig och dammsuga upp äcklet.. Han var så duktig så. :D




Nu är det ju ett under om jag inte drömmer mardrömmar om denna spindel inatt! Håll tummarna för mig.

Stewen gjorde slut

Natten till igår drömde jag en så konstig dröm... Stewen gjorde slut med mig! Helt pang bom sådär. "Du, jag gör slut".. Jag var inte alls så ledsen först, jag skulle mest "hämnas" och tyckte det var en bra idé att träffa en annan kille på en gång. Så detta jag gjorde.. Skaffade en annan kille (och jag vet inte vem det var, haha). Han var ingen höjdare kan jag meddela... Sen en dag då vi träffades gav han mig typ 4 olika nagellack(!?) Jag blev helt paff, "Vad ska jag med dom till?" "Asså jag har 96 tjejer hemma, du får dom av mig".. Haha, så jag fick alltså hans andra tjejers begagnade nagellack... Yeey.

Sen helt plötsligt befann vi oss i ett rum med våningssängar (typ som vårt rum på vandrarhemmet) och systeryster och Larsson var också där.. Vi körde leksaksbilar på golvet och skrattade... Sen minns jag att jag skulle skicka ett sms till Stewen att jag saknade honom, det var ju honom jag ville vara med!! Men, jag hittade inte min telefon.. :(

Herregud, vilken flummig dröm. Vars får man allt ifrån? :p Jag drömmer väldigt mycket här.. Inatt drömde jag att jag blev jagad av en skräckfilmsunge i Tväråsel... :p




Om någon vill leka drömtydare får ni gärna göra det.. ;)

Gofika




I torsdags var vi och fikade på Starbucks, myyycket gott! Dit ska vi fler gånger kan jag lova. Jag har ju fått lite dille på att ta kort på vad vi stoppar i munnen så här får ni se ;)



Jag drack varm choklad och Stewen tog en latte. Och så delade vi på en Cinnamon swirl och en Rocky road!



Rocky road.. Kolla vad smarrigt :D

 

Och bullen var inte tråkig heller! :) Ojojoj...

The prince of Darkness

  
 
Hard Rock Café var hur coolt som helst...prylar från Kizz, Elton, Madonna, Tina Turner, Rolling Stones och framför allt Spice Girls :D  Visar två bilder för dig Tommy.

Proffsikoffser och äckelgrej

Dagens middag: Proffsikoffser!! Eller vitpalt som Stewen kallar det. För mig kommer det alltid heta proffsikoffser, min söta morfar kallade det ju så. :) De blev mycket goda iallafall, men går såklart inte att jämföra med morfars! :)
Vad kallar ni det här? Vi tog ett recept från Internet, med mjöl, ägg, mjölk och salt.. Vad är det förresten för skillnad på klimp, vitpalt och typ kroppkakor?!





Det har varit soligt och skönt här idag. Vi gick ut en sväng och åt varsin glass i finvädret..

   

Ikväll har vi tvättat och sett på film.. :p Riktigt händelserik lördagkväll.. haha :) Såg Seven denna gång, den hade ju inte jag sett. Den var bra! Har även ätit lite Marabouchoklad och det var inte dåligt! :)

Nu till en sak jag gått och funderat på sen vi flyttade hit.. Den här kaffeburken står inne på toaletten, med något mystiskt äckligt innehåll. Ser ut som smutsigt vatten med lökbitar och grejs.. Kan någon säga mig vad detta kan vara, och vad tusan gör man med det på toaletten?!


Post!

Jag fick post idag!! Gissa om jag blev glad :D Kolla bara...



Korsordstidning, fågelbok, mattidning och choklad! :D (ett vanligt brev också men finns inte med på bilden) Nu kan vi lösa korsord, kolla vad det är för fåglar vi ser, laga bra mat och äta choklad! Haha, min mor är allt bra finurlig! (och pappa också) :D Tack tack tack så mycket!!

"Heroes never die.... They just reload"



Hittade det coolaste stället i hela Dublin....en spelhall...du måste komma hit nu brorsan så vi kan spela lite :D
Spel spel spel spel spel....visste inte vart jag skulle ta vägen....som ett barn i en godisbutik....Ghost Squad, House of the dead, Tekken, After Burner, Need for speed....sen grädden på moset, skottet i krysset, alfahannen, lejonkungen eller vad man ska kalla det...RAMBO!! Hade tyvärr inga mynt på mig så jag måste tillbaka dit senare.

1:a mars

Första mars idag, vi har varit här en månad nu! Shit vad fort tiden går.
De senaste dagarna har varit rätt fulla. Som Stewen skrev tidigare så hade vi ju städdag i fredags.. På dagen hade jag en liten intervju i Dundrum. Skulle vara där 10.30 men hon som jag skulle träffa blev sjukt försenad och kom inte förrän strax efter 12! Hon var iallafall jättetrevlig. Vi gick på ett fik, hon bjöd på te och surrade på. Jätterolig! Hon tyckte att jag var jättetrevlig och cute :p Det här företaget jobbar med reklam och events och grejer. Man kan till exempel få stå på stan och dela ut gratissaker, eller måla ansiktsmålningar på barn :D Hihi. Verkar jätteroligt. Det är ju inget 7-16jobb om man säger så, men det var då bra timlön. Iallafall, kvinnan här ska ringa mig imorgon! :) Hon lät jättepositiv och hade visst något på gång åt mig. Hon ville att Stewen också skulle skicka ett mail till henne :) (Det kan ju du också göra Hannah!? Kan ge dig mailadressen) :D

igår var vi på Guinness storehouse och lärde oss hur de gör öl.. Intressant faktiskt! Och finfin utsikt på översta våningen :) På kvällen åt vi på Pizza Hut, sjuuukt dyrt men jättegott! Jag hade aldrig ätit på Pizza Hut förr :p
Lördagkvällen var vi rätt döda, var bara hemma och tog det lugnt. Spelade lite UNO och så..

Söndag idag och vi har varit kulturella och gått på ett till museum och kollat på konst.. Mycket att se. Krigssaker, möbler, porslin, kläder... med mera med mera. Sen ikväll har vi varit på bio (liten födelsedagspresent åt Stewen), sett The Unborn. Riktigt creepy film! Skräckfilm är maffigt på bio... Ojojoj. Jag ville ha en kudde och gömma mig bakom! Förstår inte hur han bredvid mig lyckade somna... Snarkade gjorde han också!
Iallafall, fränt att gå på bio här! Gigantisk byggnad med flera våningar. Vi fick åka två rulltrappor ;) Och biosalongen var riktigt stor.

Från det ena till det andra.. Vi har fått ont i öronen idag av våran trumpetfrälste flatmate och hans vän.. De har spelats falskt och hemskt här idag, helt sjukt hur det lät! Var tvungen att spela in det på kameran från vårat rum.. :p Sen höll jag på att få ett skrattanfall mitt i det hela, hoppas att de inte hörde mig...




Steffen på Pizza Hut!



Utsikt från översta våningen på Guinness storehouse..



Öl!



Roligt skum va! :D



Är ni snälla får ni se lite fler bilder en annan dag. :) Nu blidde jag trött... Sova nu. Najti najti!


RSS 2.0