Lite skillnad

Stephen's green


25:e februari


24:e maj

Konstigheter i köket



Se vad man kan fynda hos oss.. Morötter på potatismos?! :O

Det kan vara varmt här också

Hejsanhejsan! Nu var det ett tag sen man skrev här.. Vad har hänt sen sist då... Stewen har slutat jobba, mycket nöjd var han.. :) Sista dagen i söndags, det var även varmaste dagen hittills.. Inte ett moln på himlen och det till och med blåste varmt! Jag var ute mest hela dagen.. Färg fick jag kan jag säga! :p

Lite bilder


Heineken..


Spiran (den är 120 meter hög)






Ha'penny bridge






Grafton street


Stephens green




Jag mötte upp Stewen efter jobbet. Sen åt vi glass :)
Den där Twisterglassen är så god, finns den hemma? Det vita är vaniljglass..


Massa mat med mera..

Stort grattis världens bästa Mormor på födelsedagen!! (Stewen skrattar åt mig för att jag skriver Mormor med stort M, som att hon heter Mormor. Haha, men jag gör så.) :)

Stewen har farit på jobbet, och jag har lite tråkigt. Men han är hemma kring åtta så jag behöver inte vara ensam allt för länge. Idag har vi gått en sväng på stan, handlat lite och så. Jag lämnade mitt CV på ett ställe i IIac (shoppingcenter) som säljer massa olika nötter, fudge och grejs, de sökte visst folk. Så har jag jättetur får jag sälja lite nötter innan vi far hem.. :p haha. Det är inte länge kvar nu!

Här får ni se lite vad vi stoppat i oss senaste tiden.. :p Kan meddela att vi numera har en ugn, wihoo! Eller rättare sagt en plåt, ugn har vi ju haft hela tiden men vi kastade ju gallret och plåten som fanns här från början, de ville man knappt ta i.. Nu har vi skaffat en ny plåt (hittade ett galler för typ 300 kr men det skippade vi..) och då öppnades nya möjligheter för oss... Fryst pizza och paj har vi värmt.. ;)



Kyckling och ris!


Mamma, vi använde din currykryddpåse du skickade. Mycket smarrigt blev det.


Soup of the day. Tomat/basilika. Jättegott! Och brödet, åååhh.


Steffen med soppan


Jag på Eddie Rockets


Min mat


Steffen på Eddie Rockets


Stewen hade köpt ost och var överlycklig

 
Lite fredagssnask.. Gissa vad som är vems? ;) haha


Strawberry deluxe smoothie :)


Stewen tog en Tropical storm


Kyckling- och pastasallad och gott bröd


Första gången vi använde ugnen blev det pizza. (Detta är då min hawaii, Stewen tog någon ostig historia)


Paj :)


Ja det var det det. Blev ni hungriga nu? ;)
Pissväder ute idag igen.. Jäkla skit, jag vill ju gå ut. Bara regn regn regn. Blä.


One tree hill




Det kommer en säsong 7 av One tree hill!!!  Fast det kanske ni visste redan? Jag fick då reda på det idag.. :p Blev lite chockad för jag hade känslan av att det skulle ta slut efter den här säsongen.. Vad ska hända nu? Hoppas det blir bra iallafall.. Jag ramlade över ett rykte som jag hade kunnat vara utan och som jag hoppas inte är sant.. :/ Ska inte skriva det här om det finns någon som inte vet och som vill fortsätta att inte veta.  :p

Hoppas jag inte förstört för någon nu ;p


 
Försöker dom härma Vänner eller? :)

Mamma Karin?

Åh, tänkte på Sara och Henke idag när jag såg 747-bussen, den dom åkte med till flygplatsen när de skulle hem.. Idag för prick två veckor sen jag satt i en annan buss (16A) på väg för att möta upp dom! Hjälp vad tiden går fort!

Har varit och handlat en sväng, blir att äta tortellini idag när Stewen jobbar.. Som sagt man gör inga större projekt i detta kök. Speciellt inte när man ska äta själv.. Och tortellini är gott!  

På O'Connell street stoppade en äldre kvinna mig och undrade om jag ville vara med i nåt researchgrejs, de höll på med något slags promotion/advertising-tjoffs... Sökte mammor... Jag sa att jag inte var intresserad. Hon bara "Ah, you're not a mother"..."No.." Ser jag ut som en?! :p



Vädret i Dublin verkar inte bli bättre.. Läste att Älvsbyn har varmast i Norrbotten idag!?


En fin blå penna

Ikväll gjorde jag ett riktigt fynd.. Hittade en blå penna på gatan, wihoo! ;D Det var ju kul. (Lite roar små) Jag menar, det är ju inte varje dag man hittar en blå penna. Den funkade finfint, testade den när vi kom hem. Skrev lite klotter bara.

Jag: Tror du jag skulle kunna bli konstnär?
Stewen: Varför inte...
Jag: Varför, har du sett mig rita?
Stewen: Näe, men du är flummig. Konstnärer är flummiga.

Haha!

Jag åt ju ingen semla i år



Hörrenini, här ska ni få höra. Jag och Sara ska ha semlekväll när vi kommer hem!! :D Glömdes på listan, tack för påminnelsen Sara ;) Det ska bli mycket trevligt, har aldrig ätit semlor mitt i sommaren, haha. Någon mer som vill vara med? ;) Semlekväll blir det. Eller heter det semmelkväll? Vad fult det såg ut. Semlakväll? Nä semlekväll va? Vi säger så.

Lite hemlängtan

Jag är ju mycket för att skriva listor.. Så även i Dublin. Det finns Önskelista, Lista vars jag lämnat CV:n, Filmer att se, Att göra-lista, Att köpa-lista, och så vidare. Har även en Att göra när vi kommer hem-lista. ;) För det är ju faktiskt en hel del man längtar efter. Och det blir lite roligare när man ser det framför sig. :)


Här är bara några saker jag vill/ska göra när vi är hemma igen!
(Förresten, grejen med mina listor är att det är ingen som helst ordning på dom, det vill säga det jag skriver högst upp behöver nödvändigtvis inte vara viktigast) Lägg märke till att det mesta har med mat att göra.. :p

  • Äta pappas lingonsylt till gröten (Här har vi bara jordgubb och hallon)
  • Ha spelkväll med vännerna (Och fest och filmkväll och allt möjligt) :D
  • Äta mat på Tresco med ett helt gäng (Stewen skriker kött kött kött)
  • Äta Älvsbypizza
  • Cykla
  • Äta palt
  • Springa
  • Äta mackor-i-järnet
  • Lära mig spela gitarr (Tommy hjälp mig stränga och stämma, haha)
  • Grilla
  • Jobba
  • Äta Stewens mors köttfärslimpa (Jag har inte smakat. Och har ni hört, det är majs i den!!)
  • Spela kubb
  • Äta köttbullar på burk
  • Ha våffelfest och fika-kalas ;)
  • Baka (Det är ju så roligt, och för att ha fika-kalas måste man baka)
  • Äta mammas och pappas mat (Jag kommer äta ihjäl mig)
  • Vara i Åkermark
  • Framkalla massa bilder (Jag kommer bli ruinerad) och pyssla med fotoalbum
  • Äta makaroner och korv


Listan kan göras låååång :) Längtar efter er alla hemma extra mycket idag, vet inte riktigt varför. Var iallafall tvungen att skriva ett lite roligare inlägg efter det förra gnälliga!


En liten nyckelpiga

Karin klagar

Här kommer ett lååångt tråkigt inlägg med bara massa gnäll och klagomål... Så vill ni ha något roligt att läsa rekommenderar jag er att lämna bloggen nu..

Jag ska berätta om mitt jobbsökande.. Såhär är det. Jag har sökt som en idiot, jag har varit på många intervjuer, blivit lovad jobb "real soon", har haft training men de anställde en kompis till chefen, har blivit lovad training men det sket sig... osv. Jag har i princip blivit lovad jobb men då hade de helt plötsligt fullt. Ja ni fattar. Bara massa nej nej nej. Nu kanske ni undrar varför jag fortsatt söka jobb även fast det är mindre än en månad tills vi är hemma. Jo för jag vill inte ge upp, skulle bli så jävla glad om jag så bara fick jobba EN dag, för då skulle jag iallafall fått se att jag kunde få något. För som det är just nu är självförtroendet sååå i botten.

Hade 2 timmars training på ett tvätteri, fick bland annat stryka kläder på tid. Det var inte lätt.. Herrskjortor är ingen lek! Blev lovad mer training, de skulle ringa mig. Skrev upp mig i ett häfte, jag var typ på tredje sidan. De hade tränat många fler före mig med andra ord. Jag hörde inget från dom, så jag ringde dit, fick bara höra att de skulle ringa om de behövde mig. Gick dit någon dag senare och frågade hur det gick. Hon som jobbade kände genast igen mig "Hiiii Karin, how are you?" Att hon kom ihåg mig, jag trodde jag skulle vara tvungen att presentera mig och säga att jag varit där på training.. Jag måste ju ha gjort ett bra intryck på henne iaf? Men hon berättade att chefen tydligen hittat en tjej som han kände och skulle såklart anställa henne.. (Hon verkade också tycka det var orättvist) Vafan, vad är det för jäkla system. Och chefen hade ju inte ens träffat mig!? Jaja, sådär är det ju, man ska ha rätta kontakterna..Men jag blir bara så irriterad.

En annan grej, den här promotionkvinnan jag berättat om tidigare (längesen), lovade ju att jag skulle få jobba för henne. Har inget hört från henne, jag har varit på henne flera gånger och hon har iallafall inte glömt mig.. Senast 1 april fick jag höra att hon skulle vara "in touch real soon with work". Och ja, jag har frågat henne efter det, och det har inte blivit något.

Jag hade en intervju på Dunnes också, gick så jäkla bra. Intervjuaren gillade mig och skulle skicka mig på en andra intervju (med hon jag egentligen skulle träffa, som inte var där just då). Jag skulle få "full training" och vara på matavdelningen. Fick frågor om jag kunde jobba kvällar, helger osv. De skulle ringa mig snart. Gjorde de det? Svar nej. Jag ringde dom flera gånger för att höra hur det gick, "det ska vara klart mot slutet av veckan", "vi ska ha klart om några dagar..." Sen fick jag ett brev hem dagen efter sista gången jag ringde där det stod att angående min kommande intervju så hade de inga jobbplatser. De skulle ha mig i åtanke ifall det dök upp något. Vafasen, varför då ens intervjua folk, får jag fråga det? Jag var inte ensam kan jag meddela, måååånga intervjuade dom samma dag. Undrar om de ens anställde något folk efteråt.

Jag har lagt ut x antal euro på att skriva ut CV:n.. (vill inte tänka på hur mycket pengar det gått) Har sprungit runt till McDonalds, Burger King, mataffärer, klädaffärer, hotell, tvätteri, pubar, pizzerior, restauranger... Har även gått tillbaka efteråt och frågat, fått många nej. Men förra veckan fick jag ett napp på Abrakebabra, managern skulle ringa mig i veckan och hon ville ha mig på training några timmar och sen var det en restaurang i Drumcondra som behövde folk. Yey, tänkte jag, det lät ju bra. Måndag gick och ingen ringde.. Bestämde mig för att gå dit och fråga tisdag (det gäller ju att ligga på), fick prata med en tjej som knappt kunde engelska och hon sa att jag kunde komma tillbaka dagen därpå efter 11 för då skulle managern vara där. Jag gick dit strax efter 11, ingen manager. Hon var ledig(!) Nu idag gick jag dit igen, och fick prata med managern.. Hon hade inte ringt mig för det var så "quiet", skulle höra av sig om det dök upp något. What the fuck!? Jag förstår inte. Folk bara lovar saker hit och dit och sen blir det ingenting.. Är det såhär det funkar? Varför ska jag tro på allt folk säger och börja hoppas på saker. Jag är så lättlurad och går på allt..

Ni anar inte hur dålig jag känner mig när Stewen går till jobbet och jag inte har något att gå till. Något misslyckad man känner sig. Jag hatar att vara ensam. Har haft mycket tid till grubbel kan jag ju meddela. Sen att Stewen fick jobb och inte jag är ju inte konstigt, han har levt 6 år längren än jag och har mycket mer erfarenhet. Med mina erfarenheter tar man sig inte långt.. Dagis, hemtjänst och städ är inget att komma med här. (Det är först på senare tid jag ljugit lite i CV:t, alla gör tydligen det här..) Ibland undrar jag vad jag tänkt med. Fan, jag har ju till och med för lite(!!) erfarenhet för att bli nanny. Och barn är ju ungefär det enda jag kan.. Två år på dagis är visst inte tillräckligt.

Man kan ju tycka att jag borde få jobb på något av alla alla ställen jag varit på.. Men let's face it, det är sjukt dåliga tider nu. De säger att man ska vara glad bara om man får en intervju.. Hade vi åkt om ett år eller för ett år sen hade det nog sett annorlunda ut. Men ändå, känner mig så dålig!! Polacker som inte kan ett ord engelska får jobb, och inte jag. Sura människor får jobba på affär (vars är alla trevliga irländare?), jag förstår inte. Nä känner man bara rätt folk så är det inga problem. Reserv duger jag till (det är jag ju hemma också), folk har mig som backup ifall att.  Har mitt cv på lager om det skulle dyka upp något. Skulle inte förvåna mig om telefonen börjar ringa precis innan vi far hem (det är inte så länge kvar nu!)... 

Innan vi åkte tänkte jag att "Om jag inte får jobb så har jag ju iallafall försökt". Nu känns det bara skit! Det är ju just det, jag försöker och försöker, gör mitt bästa och det räcker inte. Jag kan inte tänka "jag försökte ju iallafall"!

Nej oj vilket långt och gnälligt inlägg.. Men vad var det jag sa. Kanske ångrar mig sen och raderar allt, får väl se. För att avsluta gnällandet och klagandet.. Här kommer ett par hääärliga bilder..
 




Så ser dagarna i Dublin ut...
Yeey, man blir så glad eller hur!? Känner hur det spritter i benen och allt känns toppen. Nä, inte det va.. Åh jag har ont i huvudet också. Såna här dagar längtar man faktiskt hem!

Cookiemonster

Checka in mitt snygga kakmonster! Stewen kom hem med den här efter jobbet en dag. Han sa att han bara var tvungen att köpa den, "det är ju du" :D haha. Så söt man kan vara.

  
Jag var nöjd och glad lördagkvällen när Sara & Henke var här :)

Söndagsbilder

Igår jobbade Stewen monsterpass.. Jag gick en prommis i det fina vädret.. Lyssnade på ljudbok och satt ute ett tag.






En karta.. Har ringat in vars vi bor :p




En pippi flöt förbi..

  






Vattnet var jättehögt!


Solen sken idag

Idag började Stewen inte jobba förrän halv fem(!) Vi har varit ute och flanerat i solen ;) Drack varm choklad och latte och bara myste på. For förbi biblo också där jag hittade lite roliga böcker. OC, Dawson's creek och Buffy ;) haha. Jag har förövrigt fått massor med fräknar! :p


Stewen pratade med Andreas :D


Snyggisen


Och så jag då. (Titta pappa, jag har solbrills, nu är du nöjd va?) :)


Min choklad. Det var nog den varmaste någonsin, mina marshmallows försvann ju.


Plättar till middag, sen åt vi glass innan Stewen knallade iväg till Dunnes!

Sara & Henke-helgen

Ja i fredags så åkte jag till flygplatsen och mötte upp Sara och Henke, ääääntligen var dom här! :) Herregud vad det var roligt att se dom! Jag blev så glad!! Vi tog bussen in till stan och gick till lägenheten med väskorna. (Förresten E-type stod och väntade på väskorna bredvid S & H på flygplatsen, haha fränt!) Och vet ni vad, de hade med sig massa svenskt godis till oss! :D Och bröd! Sen fick jag ju solglasögon och doftljus som jag beställt från mitt rum ;) Tacktacktack så mycket! Efter en stund på rummet for vi sen på en liten minisightseeing, och mötte upp Stewen utanför hans jobb. Vi gick i Temple bar en sväng och sen åt vi lite mat på Abrakebabra! Sen var det kväll!




Lördag bar det av till Phoenix Park och Dublin ZOO!! :D Haha, det var riktigt roligt! 


Det var väldigt mycket grönare i parken jämfört med när jag och Stewen var dit!

 


Påå zoo!



   


Fränt med giraffer :D


Så söt! Jag blev nästan kär! :p

  



Vi åt italiensk buffé denna dag och så köpte vi lite dricka och hade en trevlig kväll på rummet! :) Vi lyssnade på rolig musik, spelade kort och surrade. Sen drog vi på en pubrunda, det blev en mycket lyckad kväll! :D


Henke & Sara! :)


Den här bilden gillar jag. Jag lyckas alltid ta så härliga dansgolvsbilder :D


Yeey, jag orkar bära Stewen!! (Saras bild)


Glädjeskutt! ;D


Söndag besökte vi Dublin castle, ett gammalt slott. Rätt intressant! Vi såg St Patrick's cathedral, gick över Ha'penny bridge, drack varm choklad i Stephens green, spelade basket och tv-spel på ett spelställe, och gick på bio! :D Tror inte jag glömde nåt där va? Sen hann ju Sara och Henke med en massa shopping också under helgen, och Sara fyndade på Penneys (jag visste ju att du skulle gilla den affären) ;D Jag blev så sugen på att köpa en massa souvenirer!! Men det blir att köpa sånt precis innan vi far hem :p



Sara och Henke tog med sig solen! (Saras bild)





Den här bilden blev frän, tycker Sara ser ut som en kändis ;)




Måndag var det Bank holiday och bussarna gick inte riktigt som de skulle. Men det löste sig, och Sara och Henke hoppade på en buss mot flygplatsen på morgonen.. Vädret var pissigt, inte bara jag som var ledsen över att de for hem :)

Jättejätteroligt att ni kom hit, bästaste Sarabanana och Henkypenky! Saknar er!!


Bästa helgen

Imorse vinkade jag av Sara och Henky på bussen mot flygplatsen.. Usch vad tråkigt. Vi har haft en kanonbra helg och jag är sååååå glad att de kom hit! Synd bara att tiden går så fort, men oj vad vi hunnit med mycket ändå :) Och snart ses vi ju igen :)

Stewen har farit på jobbet så jag är ensam nu. Hjälp vad det är tomt här :(

Nä jag skriver mer senare och lägger upp någon bild.. Nu ska jag gå ut och söka mera jobb.. Önska mig lycka till, jag känner mig sämst.


Vad har du emot svarta fiskar?

Idag har bästaste Sarabanana och Henkypenky kommit hit, och det hurrar vi för!!



Ikväll dricker vi kiss på burk och snart ska vi spela basket och gå en pubrunda... Det ska bli mycket roligt. Skål för det!






RSS 2.0