Happy new year

Gott nytt år mina vänner och alla som jag känner!! :D


(Googlad bild)

Steffen och jag möttes upp idag efter att jag slutat jobba, vi gick ut och åt jättegod mat + efterrätt! Visar bilder nästa år. ;) Har tagit det lugnt sedan dess, nu ska vi strax bege oss ut på Dublins gator. Nyår är tydligen inget speciellt här, inga fyrverkerier ens (förbjudet)... Är sjukt trött egentligen, skulle kunna gå och lägga mig nu. Men det får man ju inte på nyårsafton!

Förra nyår blev också himla lugnt, och då sa jag att "Nästa år, då ska jag fixa värsta nyårsfesten!" Jo tjena. Se hur det gick. Men nu säger jag igen, och så ska det bli - Nästa år, då jävlar smäller det!

Året var 2010

Börjar bli tradition för mig att göra den här listan, 4 året i rad nu. :) (I början på bilddagboken) Helt sjukt att det är nyårsafton idag, jag har inte riktigt hängt med i svängarna. Två timmar kvar av året nu. Bara 1 för er i Sverige, haha!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Haha ja, en massa massa saker! Jobbade i kaffestugan, fick jobb i Dublin, matade apor, flög parasailing, åt Ann-Chatrins majsköttfärslimpa, red elefant, stukade foten...



2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte jag hade några?

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, ingen nära vän men däremot moster Anneli (för fjärde gången).  Ett par bekanta också.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur är.

5. Vilka länder besökte du?
Thailand, Irland, Sverige :)



6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
En plan! :P

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
18 oktober, flyttade till Dublin (igen)

8. Vad var din största framgång 2010?
Att jag blev säkrare på mig själv.

9. Största misstaget?
 Tror inte att jag har gjort något misstag jag ångrar.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Stukade foten i somras :P



11. Bästa köpet?
Systemkameran absolut!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, resor, flyg..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Massor! Det mesta :D



14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
 

För att bara nämna tre:

Train - Hey soul sister
Shakira - Waka waka
Lady Gaga - Bad romance 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Spelat gitarr :D

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat.

18. Hur tillbringade du julen?
Först hos min darlings mamma Ann-Chatrin och Roger, sen hos moster Anneli! :) Det blev en massa gomat, fika, fina julklappar, en snäll tomte och glada småkusiner! :)



19. Blev du kär i år?
Nej, men -08 :D

20. Favoritprogram på TV?
Idol, Ung & Bortskämd :P

21. Bästa boken du läste i år?
Oj vad svårt! Inte Twilight iallafall. :P Jag kommer fasen inte på! Hope av Lesley Pearse läste jag i Thailand, det är den enda jag kommer att tänka på.. Hade så låga förväntningar på den men jag tyckte den var superspännande! Läser just nu en himla bra bok jag måste tipsa om nästa år (höhö)!!

22. Största musikaliska upptäckten?
Jay Smith? :)

23. Något du önskade dig och fick?
Jag önskade mig inget speciellt :)

24. Något du önskade dig men inte fick?
 Eftersom jag inte önskade mig något speciellt - nej. Fick dock en jättefräsig läsplatta av mamma och pappa i julklapp som jag inte önskat mig! :D



25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jobbade, gjorde tacos och tårta, bjöd på fika :)

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Inget som jag kommer på på rak arm, det har varit ett himla bra år!

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Mjukis :)



28. Vad fick dig att må bra?
Stewen, friends and family :D

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha, ingen.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Alla jag lärt känna på jobbet :)

2 dagar kvar

Alltså hallå, inser ni att det bara är två dagar kvar av detta år? Det gör nästan inte jag. Liksom hallå, nyår igen? Herrejistanes.

Iallafall. Har jobbat 8.30-16.30 idag, det gick bara fint. Himla varmt här nu och ingen snö, vilket innebär att bussarna går som de ska. Jättesnabbt gick det idag, tror inte jag tagit mig hem såhär fort tidigare!

Till middag har vi ätit IKEAköttbullar, makaroner (fusilli) och gräddsås (som mamma skickat från Sverige) - fantastiskt gott! Man blir alldeles lyrisk. Helt sjukt. Måste på IKEA snart igen! :D

Nu ska Stewen glo på lite fotboll på datorn så det blev ett snabbt inlägg det här. Får se om jag laddar upp lite bilder från julhelgen så småningom, kan det vara intressant kanske?



Julmysigt hemma på byn, fint va?

Tillbaka i Dublin

Av förklarliga skäl har jag inte suttit vid datorn senaste dagarna, detta såklart eftersom det varit jul och vi varit hemma i Sweden!! Hade en alldeles underbar julhelg, synd bara att dagarna gick så himla himla fort!

Ikväll runt 19.30 (irländsk tid då) var vi framme i Dublin. Resan gick bra, allt flöt på med bussar och flyg. Vi har packat upp, ätit tortellini med broccoli, massa smör och örtsalt (mmmm!!) duschat och tänt lite ljus. Nu ska jag hoppa i säng, jobb imorgon!

Har inte orkat ladda över några bilder än, har ni tur så gör jag det imorgon. Gonatt!



Stewen är fotografen :)

22 december

Klockan är snart 6.00, idag är det hemresedag. Få se hur detta blir, flygplatsen har varit stängd igår, massa flyg inställda och just nu är flygplatsen stängd till 08.00 vad vi kan se på ryanairs hemsida.

Hoppas hoppas HOPPAS verkligen att allt går bra, nu vill jag hem och fira jul!!


Fjärde advent

Herregud, nu är det verkligen snart julafton!

På jobbet idag var det full rulle, ringde helt galet mycket hela tiden. Det är ju massa inställda flyg i London, Stockholm, Köpenhamn, Oslo... Hur många samtal som helst, och massor massor med fax. Helt sjukt, jag tog inte ens någon lunch! Började kl 9 och hips vips var klockan över 13 nästa gång jag kollade på klockan! Timmarna bara rusade iväg. Jobbade till 17.

Haha och jag var ju tvungen att promenera till jobbet imorse, eftersom att bussarna börjar gå så sent på söndagar. Det gick iallafall bra kan jag meddela, tog en timme och en kvart bara. Var på jobbet sjukt tidigt, 8.15. Typiskt mig! Började gå långt i förväg för jag var rädd att jag inte skulle hitta, hahaha..

Tänkte visa lite bilder från torsdagkväll då jag och Steffen gick på julmarknaden i Docklands, såå mysigt!!







Köpte varsin paj med "mash and groovy"(!) (potatismos och brunsås). Så jäkla gott!! Jag tog en med kyckling och svamp, Stewen tog en köttig historia med oliver och sånt..






Sen var jag bara tvungen att köpa en påse sugared almonds (kanderade mandlar?) Fick en liten chokladtomte på köpet :D


Sååå goda!


Myspys!!


Guten nacht...

eller nåt.

Långa dagar blir det, jobbade till 19 idag. Väntade ett bra tag på bussen, sen var jag tvungen att springa in på affären också. Sedan dess har Steffen och jag ätit lite kvällsfika (te och mackor) och sett julkalendern. Jag ska duscha nu, sen blir det sängen.

Det har då gått bra på jobbet, kul är det! Fått en del samtal ändå, 6 bokningar totalt. :) Många som ringer och bara ska kolla priser och så.

Har inte tagit så många kort på sistone så jag har inte något kul att visa riktigt..


Jag undrar hur man kan glömma/tappa sin sko sådär på vägen..

Tisdag den fjortonde

Tjing tjing!

Idag gick vi live på telefonerna(!) Skräckblandad förtjusning kan man säga, haha. Läskigt men roligt. Jag fick 4 samtal varav två bokningar. :D Kul! Det gick himla bra också!

Imorgon börjar jag kl 11, skönt med sovmorgon.

Ikväll har vi ätit peppisar och sett julkalendern + How I met your mother. Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska det ätas lite skumtomtar! :D



Trevlig helg!

Jahapp, då var det söndag igen. Veckorna går så himla fort! Tredje advent redan!

Igår var jag på julfest med jobbet, det var riktigt kul! Höll till på en pub jättenära där vi bodde förra året. Jag var först där, haha. Tio minuter för tidig. Typiskt svenskt.. Efter ett tag kom iallafall två tjejer till och ännu senare började resten droppa in. Det blev mulled wine (lite som glögg fast ändå inte), plockmat, gratis alkohol (så länge pengarna räckte) musik och dans. Kul! Har såklart massa roliga bilder men lägger inte ut några när jag inte frågat om lov. :P


Det var inte så ösigt på vägen hem..


Såhär såg jag ut innan jag gick, haha..

Och gissa vad vi gjorde för kul idag!? :D




Vi åkte till IKEA!!

Ja shit alltså, det kommer jag att leva på länge! Så jäkla roligt. Vi köpte lite allt möjligt - sängkläder, ljuslyktor, skärbrädor, ljus, handdukar, kuddar.. och såklart pepparkakor! Hittade dock ingen julmust, hade hört att de skulle ha det.. Iallafall, allt kändes precis som i Sverige, och det var inte alls så mycket folk vilket var skönt.

Sen icke att förglömma så åt vi självklart köttbullar. Det är ju ett måste på IKEA, jag älskar IKEAs köttbullar!! Det var helt klart bland det godaste vi ätit här! Åååhh, jag kommer att drömma om köttbullar inatt.


Jag hann inte säga till så jag fick pommes, men jag fick en potatis av Stewen. :D Så fick han lite pommes av mig. Faktiskt inte helt fel med pommes till köttbullarna.

Sen så köpte vi med oss en påse frysta köttbullar, lingondricka (fantastiskt gott!) och hårdbröd. Och skumtomtar!



Efter IKEA-trippen städade vi och gjorde fint, renbäddade och tände ljus. Sen har vi sett en film ("Devil", jag kommer inte vilja åka hiss imorgon) och ätit peppisar och druckit mjölk! Så himla mysigt.


Nu kommer jag vara snäll imorgon.

Sovmorgon

Guten morgen!

Idag fick vi sovmorgon, ska vara på jobbet tio istället för nio. I vanliga fall hade jag suttit på bussen nu och strax varit framme. Nu ska jag snart börja traska till bussen..

Fredag igen! Två veckor till julafton, jag längtar som ett litet barn.

Imorgon är det julfest med jobbet, ska bli himla kul!


Bara för att det inte ska bli bildlöst..

Vatten och Skogsfamiljerna

Ikväll skulle vattnet stängas av hos oss från kl 19 och vara avstängt fram till kl 7 imorgonbitti.

Jag var hemma kl 18 så det blev till att skynda sig att äta, diska och duscha före kl 19. Det vore ju förargligt om man stod med shampo i håret och vattnet tog slut.

Fyllde två mjölkpaket (dunkar) och en flaska med vatten också för säkerhets skull.

Tror ni vattnet är avstängt då? Nej icke det, nog har vi vatten!

Det är ju nästan som att man är lite besviken, haha.



Ikväll visslade jag på den här låten i duschen. Ni vet jag sjunger inte i duschen, jag visslar. I love Skogsfamiljerna!!

Jag är en storm



Idag fick jag brev från banken, haha jag heter visst Lundstorm! (Förra året hette jag Karin Lundstromin en gång) Fick också brev från bästa Sarabanana, tack så mycket kära vän! :D

För övrigt tappade jag ett (kokt) ägg i golvet igår och slog på fel platta på spisen. Sen tryckte jag i mig 200 gram choklad. (Stewen åt bara några bitar) Detta skyller jag på att det är den (röda) tiden på månaden.

Det var en bra dag på jobbet, känns som att allt börjar sitta nu. Det ger mycket att sitta och lyssna när andra tar samtal! (Och vet ni vad, på torsdag får vi lön!)

Vill ni veta vad vi åt till middag då? Klart ni vill. Stewen hade gjort korvstroganoff(!) och ris som var klart när jag kom hem, visst är han bäst? Supergott var det!

Vilket hoppigt och trist inlägg men det får ni faktiskt leva med. Nu ska vi strax se How I met your mother och äta cookies! Ingen nöjdare än jag, haha.

(Shit vad många parenteser i detta inlägg) :P

Vår julskinka har rymt

Har skrivit några rader och suddat, skrivit och suddat, skrivit igen och suddat. Det blir inget vettigt. (Men det blir det ju å andra sidan ganska sällan)

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till så jag lägger upp denna suveräna låt istället.

Jag och bästa Malin gjorde värsta dansen till denna när vi var små, oj om vi skulle ha haft det på film! Haha. Så jäkla roligt.



Luciatåg!



Konserten igår var fantastiskt fin! Vilken julstämning man fick. De var så himla duktiga. Det blev så maffigt i kyrkan också. Tyvärr fick man inte ta kort på kören..

Fick som sagt glögg efteråt nere i kryptan, så mysigt! Plus lite kakor. Glöggen var dock lite för stark för min smak. Man sålde diverse svenskheter också, typ kexchoklad, bragokex och senap. Haha.



Nu börjar det bli dags att traska iväg till bussen!

Vad hände?



Hur tänkte man här egentligen?

Nämen vet ni här är det så himla varmt så egentligen behöver man inga byxor.. typ?

Andra advent

Jaha då har ännu en vecka gått! Andra advent idag. Vi ska på luciatåg ikväll!! ;) Adolf Fredriks ungdomskör ska vara där, värsta svenska luciakonsertet. Fränt! Vi har VIP-biljetter så vi får bättre platser + glögg! Wohooo!!


Choklad och snögubbar

Här var det minsann inga som gissade på vad Stewen tyckte att chokladbiten såg ut som.. (Men bra gissningar på min blogg) Mamma hade iallafall rätt!

"kan inte se vad Stewen såg i chokladbiten, en kasedas kanske?"

HAHA! Ja det var alltså rätt, Stewen tyckte att chokladbiten såg ut som en kasedas. Säg inte att ni inte vet vad det är!




Stewen såg snögubbar med bröst också. Höhö.

Historiskt ögonblick

Idag, lördag den 4 december 2010 hände något mycket märkvärdigt.

Jag köpte kaffe första gången i mitt 23-åriga liv! Förra gången vi var på Starbucks smakade jag Stewens Hot Toffee Latte och den var fasen i klass med min Hot Chocolate, om inte godare(!) Smakade inte alls kaffe, haha. Så då bestämde jag att nästa gång ska jag inte köpa varm choklad..

Idag kände jag mig manad att ta en Gingerbread latte. Jag var ju i sån julstämning så varför inte? Pepparkaka liksom, kan inte gå fel tänkte jag.

Men det kunde det visst, den var inte alls god. Konstig eftersmak av massa äckliga kryddor. Inga pepparkakor här inte. Buhu.

Stewen tog en Eggnogg latte och den var faktiskt mycket godare.



Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för Karin.


Juligt värre

Idag har vi gått på julmarknad. Den var typ tysk.. Det var ju rätt komiskt att det fanns asiatisk mat... På en tysk julmarknad. På Irland.

Det fanns mest ätbara saker, korvar, crepes, nötter... Och så alla klassiska marknadssaker ni vet. Fast juligt. Letade pepparkakor, kan man ju tycka ska finnas på en julmarknad men icke. Hittade bara såna där fina tillfixade pepparkakshjärtan som man hänger upp, och de vill man ju inte äta.. Iallafall, det var mysigt att gå runt och lyssna på julmusik och flanera. Haha tänker alltid på mamma när jag använder ordet "flanera".

Det bästa är att marknaden kommer att finnas fram till den 22:a så vi hinner ju gå dit flera gånger till!





Jag gjorde världens fynd! Dock inte på marknaden utan på en affär i närheten. Värsta fina julburken, med massa kakor i! Kostade bara 3,95 euro! :D Jag hade ju fasen köpt den även om det inte var kakor i den.


Nästa jul ska den här vara fylld med pepparkakor!




Lördag den fjärde

Nu går vi ut på julmarknad!! Så mysigt. 


Jag bara älskar den här låten! Genialisk text. :D

Dagens citat

Hundra rapar om dagen annars får Karin ont i magen.

(Vem sa detta om inte min kära Steffen. Och det var fredagens citat alltså, klockan har inte passerat tolv här riktigt än, i Sweden är det lördag nu) ;)


En bild som inte alls har med rapar att göra


Friday I'm in love

Freeeedag!

Dagarna bara springer iväg. En veckas training kvar och den 15:e ska vi börja ta samtal på riktigt. Spännande!

Idag fick vi lyssna på när andra tar samtal, det var intressant. Sista halvtimmen igår började vi prata på svenska, kan man ju tycka skulle vara skönt men fan vad svårt det blev! All training är ju på engelska och vi har nött alla låtsasbokningar på engelska så man blev helt ställd när man skulle prata svenska. Svårt att säga meningarna så att det låter bra, och vissa ord blev luriga att översätta.. Plus att hela systemet är på engelska så man ska ju typ läsa engelska och prata svenska.. Tjorvigt. Men men, man lär sig väl!

Fick sluta tidigare idag också, 15 istället för 17. Bussarna har dock gått som vanligt idag, skönt! Gick med Helena och Elina (två tjejer från jobbet) på glöggjakt efteråt men utan resultat. Dock kommer Stewen och jag få dricka glögg på söndag, varför får ni se då. ;) Imorgon ska vi på julmarknad också, värsta julmysigt.

Vad ska ni göra i helgen?

Förresten, Anneli - grymt bra gissning men tyvärr fel! :) (Se förra inlägget) Ni andra får också gissa ju!



Note to self: Köp nya skor.

Chocolat

Igår öppnades ju första luckan i chokladkalendern. Vilken söt liten smällkaramell, tänkte jag. Stewen såg något helt annat.. Gissa vad?!


1 december

Herrejistanes, då var första december här och därmed årets sista månad! Helt jäkla sjukt, vart tog det här året vägen?

Hursomhaver, mysigt med december och jul snart! Första luckan i chokladkalendern är öppnad och snart blir det till att tända pepparkaksljus och se första avsnittet av julkalendern på svtplay. ;)

Idag ville inte bussarna gå när vi skulle hem från jobbet.. Vi fick sluta en timme tidigare, alltså klockan 16, och fick två val: antingen sova över på jobbet(!) eller ta oss hem på annat vis.. = gå. Så det var bara att börja traska, jag tog mig hem på ungefär en och en halv timme. Snabbare än igår då bussen var sjukt försenad och trafiken stannade upp... Helt sjukt att det ska bli sånt kaos på grund av lite snö! Det är snorhalt på vägarna och här finns ju inga vinterdäck. Tycker att de borde ha lärt sig efter förra årets "snöstorm".

Det var iallafall mysigt att gå hem bland allt julpynt. :)


Som ni ser är det rätt slaskigt.. Folk står utanför affärerna och sopar bort slasket(!)


Den här himla fina granen byter färger, så jäkla fint! Rött, grönt, blått..

RSS 2.0