Söndagsfika

Har ju glömt lägga upp lite bilder från i söndags! Vi gick och fikade på stan. Så himla mysigt att bara sitta ute och kolla på folk och mumsa gofika.


Stewen drack vanligt te och åt någon slags morotskaka.


Jag tog en jordgubbsscone som var supergod! (åt inte smöret)


Jag drack kamomillte för första gången - gott!


Här har vi den roliga affären som vi nyligen hittat!


Där fanns Annas pepparkakor :D

Dagen som gick



Härlig sommarvärme har det varit idag! (Se bilder i förra inlägget)

Stewen jobbar 13-21, jag har varit ledig eftersom jag jobbade i lördags.
Innan Stewen gick till bussen hann vi med en sväng på stan och mjukglass. Sedan strosade jag runt lite själv, ganska skönt. Gick bland annat in på Yankeeljus-affären - åh jag skulle kunna gå där en hel dag och lukta på ljus! Frågade efter ditt shortbread cookie-ljus Sara men det hade de inte! Frågade efter blueberry scone också för det luktar ju så fantastiskt gott men det hade de inte inne heller.. Men det var tydligen jättemånga som hade frågat efter det.

Så småningom blev jag lite less på att gå runt så jag satte jag mig vid vattnet och läste bok i solen. Inte ett moln på himlen. Efter ett tag så hörde jag liksom en röst i huvudet "hudcancer, hudcancer, hudcancer" så jag kände mig tvungen att skaffa solkräm. Gick in på närmaste apotek och köpte solskyddsfaktor 20 på halva priset. Jag har blivit lite nojig över det här med solen.. (Pappas tjat har satt sig på hjärnan) Så nästa gång ska jag smörja mig!

Annars då? Jag gjorde kycklingwok med äggnudlar till middag, det blev gott. Wokgrönsakerna här är dock ingen höjdare, jag vill ju ha minimajs och vattenkastanjer... Inte lätt att hitta. Iallafall, det blev 4 matlådor också. Som jag förresten måste gå och ställa in i kylen... Så jag sätter punkt här.

När solen skiner i Dublin














Lilla flingpaketet



Har ni någonsin sett större cornflakespaket?

Poppiga korn

I söndags poppade vi popcorn på ett sätt vi aldrig gjort förut... Har ni sett någon sån här popcorn-grej på film någon gång? Det hade Stewen sett. Amerikanarna är bra ibland!
 




Det var himla roligt, det gick fort när det väl började poppa!


Färdiga popcorn!

Nu går jag hem

Jo hörreni, om 2 minuter får jag gå hem. Eller traska till bussen alltså.

Såhär har min dag sett ut!





Kana är mail och Open time är telefontid.

Då vet ni!

Steffen at work

Stewen på jobbet igår!






Han har ett fint Cocacola-torn på sitt skrivbord.

Easter Monday

Idag jobbar både jag och Stewen 9-17. Det räknas som en söndag idag så bussarna börjar gå sent.. Vi gick en bit imorse och sen tog vi taxi.

Kan ju säga att folk har verkligen annat för sig under påsk än att ringa och boka hotellrum. Fasen vad lugnt det är! Alla är väl ute i solen och äter påskägg..

Ikväll ska vi göra plättar till middag, wiehooo!!



Haha en liten gammal handlingslista à la Stewen..

Scream 4

Det var himla trevligt på Alvas fest igår! Lugnt för min del som sagt eftersom jag jobbar idag.

Efter jobbet ska jag möta upp Stewen så ska vi äta middag och sen gå på bio!



Good Friday

Långfredag idag, alla pubar och krogar är stängda och det säljs ingen alkohol.

Jag jobbar till 21 och efter det blir det en sväng till Alva som fyller år idag! Blir dock lugnt för mig då jag jobbar imorgon.

Sitter nu med en hög faxbokningar, bara att jobba vidare.




Glad Påsk på er!


Shamrock


En bild från idag. Lägg märke till mitt mycket snajsiga nagellack!

Glad påsk önskar Carlson



Påskägg från jobbet! :D

Ledig

Fördelen med att jobba helg är att man får vara ledig nån dag mitt i veckan istället, vilket jag är idag. Jobba 2 dagar, ledig 1, jobba 2 dagar å sen ledig till helgen...kan inte alla veckor vara så?

Försöker beta av lite serier och filmer som jag inte hunnit se, har sett första avsnittet av Game of Thrones, och den serie kan nog bli riktigt bra, samt 2 avsnitt av The Chicago Code. Vet inte riktigt vad jag ska se nu...borde kanske gå ut istället för det är soligt ute, men latmasken i mig säger NEJ! 

Ikväll är det iaf en mycket viktig match...Sp*rs mot Arsenal...en match som betyder massor för båda lagen...vinst för Arsenal och vi har en mikroskopisk chans att vinna ligan....samtidigt måste Sp*rs vinna för att vara med i kampen om CL-platser nästa år....kommer säkert att bli en GRYMT....tråkig match. Tror inte jag ska se matchen...blir bara arg.

Cheers!

Några bilder


Mamma, här har du "indianerna" som du missade när ni var här. :D De spelar så fint!



Favvofiket, så mysigt att äta frukost här! Gubben med gitarren var så gullig och grymt duktig!


Vi har hittat en ny rolig affär.



Där fanns det mycket fint!



Det slog mig att både min och Stewens mamma nog skulle gilla den affären! :D



Kille på enhjulig jonglerar med eld..


Det är ju typ sommar ute!

Här bjussar jag på några härliga bilder från ikväll. Haha jag sprang både med kamera, ipod, börs och pulsklocka på mig.. Värsta nörden.

Gick in på Fresh sen och köpte lite mjölk och sådär.
















Mitt hjärtegull


Min fina Steffen!

Kommer inte på någon rubrik

Nä hörreni, fröken Lundström är tämligen oinspirerad idag. Blir inte mycket till blogginlägg. Har skrivit några rader, skrivit och suddat, skrivit och suddat. Det blir bara så jäkla boring. "Jag har bla bla bla"...

Okej då, i brist på annat och för er som är nyfikna.. Jag har idag jobbat till 15, kommit hem, ätit. Det blev havregrynsgröt (med hallonsylt, valnötter, mjölk och lite grädde så det går ingen nöd på mig!), orkade inte laga seriös mat idag. Jag mår fint men är lite trött, och om ni undrar vad Stewen pysslar med så jobbar han kväll och är hemma kring 21.

Tänkte försöka ta mig ut och springa, det är ju faktiskt sol ute!



En bild på mig från i lördags. Visst har jag blivit långhårig?!

Måndag den artonde

Så var det ny vecka igen! Efter att ha varit ledig 3(!) hela dagar kändes det ganska tungt att jobba igen, haha. Men som vanligt gick tiden fort! Efter jobbet har jag bara lagat mat, och ätit mat... Det blev pasta med skinksås, några matlådor av det också. Stewen är hemma kring 21 ikväll.

Joho, så kul var min dag. Vad har ni gjort, har ni något roligt att berätta?



Haha ser ni likheten? ;)

Heldag på zoo

Festen med jobbet igår var himla kul. Vi hade quiz där vi var uppdelade i olika lag, mitt hette Red Dragons och Stewens hette White Ninjas. ;) Det var alla möjliga kategorier - geografi, kändisar, mat... Och gissa vad, mitt lag vann!!

Sen blev det lite plockmat och gratis drinkar ett tag. Jämfört med julfesten var den här lugnare, det dog ut ändå ganska fort. Men det var många skratt under kvällen, alla jobbarkompisar är så roliga. :D Får se om jag lägger ut någon bild senare..

Idag mådde vi som vi förtjänade (dvs bra) och bestämde oss för att gå på zoo. Trevligt söndagsnöje. :D

Här får ni se några bilder, mina favvosar var the red pandas och killingarna! :D Sen har jag ju en förkärlek till apor också. Tycker de är så coola! Det fanns massor massor mer djur, ni får bara se 6 bilder..

Nu ska vi se film och bara mysa!



Monkeys..


En tiger äter middag.


Zebra och giraff..


Ugglor är coola.


Så jäkla gulliga, jag vill ha en killing!


Red panda, sjukt söt!

En rolig tröja

Igår såg jag en rolig tröja inne på Penneys.
(Faktiskt så har jag redan en svart t-shirt med Cookiemonstret på som jag sover i. Haha)

Tog såklart kort på den för att visa Stewen. Jag förstod först inte det där med vattnet... Stewen såg det direkt, filmnörd som han är!





En dag med mig själv



Den här dagen gick då himla fort. Jag har roat mig själv på stan i det härliga vädret. Strosat runt i affärer, gjort av med lite pengar. Ganska härligt att gå runt och filosofera själv i affärerna faktiskt.

Efter ett tag blev jag dock lite less så jag gick och köpte mig en jordgubbssmoothie, satte mig vid vattnet och läste bok i solen. ♥

Kändes nästan som att jag var i Sverige idag, jäklar vad många svenskar på stan! Hörde svenska röster överallt.
Man hör ju svenskar här då och då men så mycket som idag har jag aldrig varit med om. Roligast var inne på forever21, två unga tjejer sprang runt helt lyriska.

"Åh, 12 evvro, det är ju typ 100 spänn!?"
"Nämen åååh vad snygg, titta vilken kjol - en sån måste jag ha!"
"6 evvro, det är ju ingenting!"
"Jag tror vi är i paradiset!"


Breakfast at Bewley's

Fredagsmysfrukost på Bewley's imorse. :)




Mixed berry scone, min favvo! Fick en jättestor. :D


Testade vaniljyoghurt med bär, gott!


Stewen tog en Irish breakfast.


Scones är fasen bland det godaste jag vet! Sådär lagom varma och så smälter smöret, och så lite sylt på. Mmmmm!!


Karin ♥ Bewley's.

Om Karin själv får välja



Här kan ni skåda en typisk Karinmacka från Subway.
(Det bästa med att jobba kväll är när man köper Subwaymacka på vägen hem!)

Det här med att beställa mat... När jag äter mat ute är jag ganska feg och tråkig. Jag brukar stå och fundera och fundera, men oftast slutar det med att jag tar något jag vet att jag gillar. Det handlar inte om att jag är kräsen, (för det tycker jag inte att jag är) men jag menar hallå, man betalar ju för det och man får sina favoriter liksom..

Pizzatajm - då blir det allra oftast Hawaii. Vid sällsynta tillfällen Calzone, men på Aramo hemma har jag en favvo och den heter Lamare, är som en Hawaii plus räkor och champinjoner.

Hamburgare - här talar vi om världens bästa Max (skulle aldrig få för mig att äta på McDonalds) såklart. Då blir det alltid min klassiker: Friscomål med Fanta och originaldressing. Smältost som alla äter kan jag inte med.

Köper jag dricka blir det oftast Fanta. Men Cola funkar ju alltid också.

I Thailand blev jag nästan en kyckling, oj vad kyckling jag åt. Kyckling med cashewnötter blev min paradrätt. (Och Pad Thai såklart) När jag en gång skulle vara vild och prova nytt så fick jag jätteäckliga platta nudlar.

Åter till bilden.

Vill ni veta vad jag oftast beställer på Subway? Klart ni vill. Italian BMT med Hearty Italian-bröd, sallad, tomat, gurka, paprika. Utan sås eller med Ranch (som jag faktiskt varit vild och provat nu, gott) Ibland varierar jag med annat bröd, Honey Oat som ni ser på bilden. ;)


Något som jag tycker är sjukt mysigt är att äta frukost ute, det borde man göra oftare! Stewen och jag gjorde det imorse. :D Vi vaknade jättetidigt och var pigga! Det passade ju bra när Stewen började jobba kl 12, frukost på stan innan Stewen åkte med bussen.

Bilder från idag tycker upp senare om ni är snälla. Jag var tvungen att fara hem för jag höll evigt på att kissa ner mig, var tvungen att ta luas hem för jag ville inte gå. Så nu har jag dumpat lite grejer och tänkte bege mig ut igen. Dels för att jag känner mig instängd här men framförallt för att det är kanonväder!!


(Herrejistanes, vilken jäkla massa text. Mat mat mat!)


Kommentarsvar

Svar till Sanna! :)

Underbara bilder! Funderar på att åka dit i juni (ska vara i Dublin några dagar) men hur tar man sig dit? Kan man åka buss direkt dit (från Dublin), eller måste man göra en massa byten och så? =)

Ja du måste bara till Cliffs of Moher!!
Man kan åka från Dublin, det tar dock några timmar innan man är framme. Men det är några andra stopp på vägen. :) Mycket att se! Vi åkte med Paddywagon - hett tips, sjukt bra! Hade så jäkla bra guide! Det kostade typ 42 euro per person, klart värt det. Vi gick till turistinfon på O'Connell Street och bokade där. Helt fantastiskt bra tur, det är så himla mäktigt att stå där vid klipporna!
Hoppas du får en underbar vistelse här i Dublin! :)


Här är jag vid klipporna 2009. :) Bästa hoppbilden på mig ever!

Långhelg!

Idag fick vi besök av hotell i Belgien och Luxemburg, de hade med sig påskägg till oss. ;) Inte tråkigt!



Och vet ni vad, jag är nu ledig 3 hela dagar! Wohooo!! Ska bli skönt. Har varit rätt mycket nu på senaste. (Jag gör faktiskt annat än bubblar på jobbet, haha!)

På lördag är det partaj med jobbet, ska bli kul!



På jobbet

Jag har blivit besatt!


Är inte så bra än dock..

Läskig pippi

Igår när jag gick till jobbet träffade jag på hägern igen. Minns ni att jag berättade om en häger som vandrade omkring i vattnet? Igår var den på stenmuren bredvid bron, den bara stod och stirrade. Ganska obehaglig!







Somrigt!

Imorse for jag ut och sprang, sjukt härligt. Man blir ju inte direkt ledsen när det är såhär soligt och fint ute!





Jag hälsade på mina birdfriends.. :D






Svaaan!




Ett sånt här träd skulle jag vilja ha!


Lite obligatoriska blombilder också.. :)




En trött Steffen

Jag kände mig manad att smygta kort på Stewen igårkväll, visst ser det lite roligt ut?

(Haha, jag hoppas han inte dödar mig för att jag lägger upp bilderna)





Bevis på att han faktiskt låg där..


(Om någon undrar så gick Stewen och la sig tidigt eftersom han började 7 idag. Jag var vaken lite längre, började kl 13)


Cookies!

I lördags bakade vi chokladcookies, väldans trevligt. Första baket här i Dublin!

Gick efter mitt vanliga cookierecept... (Smälta smör och låt svalna, i med chokladbitar, socker, ägg och mjölblandningen typ) Enda skillnaden var väl att jag hade i "vaniljessens" istället för vaniljsocker och bakpulver istället för bikarbonat. Gott blev det! Dock blev kakorna lite för mjuka, jag hade velat ha dom knaprigare. Men säkert goda direkt ur frysen, det brukar jag gilla. :D
 


Jag ser trött och lite galen ut i mjukiskläder en lördagkväll!




Mmmm, kakdeeeg! Någon gång ska jag göra en egen variant av Ben & Jerrys cookie dough-glass :D


Några färdiga kakor som blev ganska fula.

Cliffs of Moher

Här kommer äntligen ett inlägg med lite bilder från Cliffs of Moher! Vi var där med Erika och Tommy 26 mars, och det var lika häftigt som sist. (Stewen och jag var ju där även 2009)

Cliffs of Moher ligger på Irlands västkust, en bit utanför Galway. Klipporna sträcker sig över 8 kilometer, är 214 meter höga klippor och stupar rätt ner i havet. Sjukt mäktigt, att platsen lockar flera tusen turister per år är inte konstigt att förstå! Förutom svårslagen utsikt är klipporna kända för ett rikt fågelliv, man kan se en massa olika sorters fåglar flyga ut och in ur sina bon. 

Hett tips, reser ni till Irland någon gång - åk hit! Fantastisk upplevelse.





Ajabaja Stewen, inte klättra säger Tommy..


Så himla vackert!


Stewen tog en fin blombild :)


Stewen, Erika & Tommy




Läste idag att det här stentornet, O'Brien's Tower, byggdes år 1835..
Undrar hur många som dött vid klipporna? När vi var där 2009 så hade någon kille i 20-årsåldern ramlat ner för bara någon vecka sedan, så sjukt hemskt!




Stewen & Tommy hoppar!


Och så jag och Erika :D


Haha!


Tycker den här bilden är så härlig :D












Han är så hårdhänt



Vad tror ni, börjar det vara dags för Stewen att byta tandborste?

Helg helg

Gårdagen blev en svullarfredag (fredagssvull och inte fredagsmys, haha) men vi gillar ju att äta. Blev fish and chips på Beshoff's, helt fantastiskt gott. Varför har vi inte varit dit förut?! Mysigt och trevligt. Ett plus också tycker jag att man betalar innan man får maten, skönt!

Efter maten tog vi en sväng på stan, jag köpte lite småtjafs (bland annat sminkborttagning) och Steffen hittade ett par snygga shorts på rea. Sedan blev varsin milkshake på mitt nya favvoställe Shake away. :D Förra gången provade jag ju Oreo cookie, den här gången blev det Lion (chokladbiten). Vispgrädde på, sjukt gott! Nästa gång ska jag prova hallon eller daim. De har hur många smaker som helst!

Idag jobbar jag till kl 17. Det blir lugna gatan ikväll, kakbak tror jag faktiskt!



Jag & Steffen framför Cliffs of Moher! Imorgon ska jag försöka få upp ett inlägg med massa bilder därifrån. :)


Man ska glädja sig åt det lilla

3 saker jag gillar idag


Att det är fredag. (Även fast jag jobbar imorgon)

Att jag vaknade kissnödig inatt och fick gå och lägga mig igen.

Den här rubriken på Aftonbladet:



Sol, vind och vatten

Jag har varit ute på en springtur nu ikväll, har just duschat. Sjukt härligt i parken, luktar så himla somrigt och gott av alla blommor och träd som börjar få löv. Jag höll på att svettas ihjäl, solen sken och det blåste lite varma vindar. Nu blir det till att köpa shorts och t-shirt! Var för övrigt mycket folk i parken, folk börjar vakna när solen visar sig.

Sen säger jag då det, vilket bra vatten vi i Sverige. Kranvattnet här på Irland smakar klor och äckelpäckel. Har druckit iskallt flaskvatten nu som var gott, men svenskt kranvatten är mycket godare!

Jo förresten, Cliffs of Moher-bilderna.. De kommer upp inom en snar framtid. :D



3/4 - 2011

Det luktar skit på toa

Herregud och fifan, jag tror att Mr Muscle släppte lös någon djävul där nere i rören. Det luktar verkligen skunk från duschen. Nästan kräkvarning alltså. Vi vädrar just nu och har tänt en massa ljus.

Nä slut på skitprat, ska internetta en kvart till innan Stewen ska glo på lite fotboll.

Sveriges Mästerkock sen ikväll, veckans höjdpunkt!



OBS: Svanen på bilden har ingenting med texten att göra..

Blommigt

Sitter på jobbet, slutar om en kvart. Ganska härligt när vi har fönstren öppna och fåglarna kvittrar den här tiden. :)

Jag har lite dille på blommor nu, här får ni en fin bild från i söndags. Gillar den massor!



Plutteblomma


Liten liten blomma. 3/4 - 2011.

Mr Muscle jobbar hårt

Vi har haft lite stopp i duschen på senare tid. Vattnet har runnit undan jättesakta så man fick värsta poolen när man duschade. Igår köpte jag en flaska Mr Muscle som man skulle hälla i och låta verka. Vi hällde nästan hela innehållet i duschen och litegrann i handfatet. Lät det verka över natten. 

Herregud säger jag bara, undrar verkligen vad det var i detta medel! Nu säger det bara swooosh så forsar vattnet undan. Det hinner inte samlas någonting ens.




Nu när jag kom hem däremot så luktade det skunk här. Riktigt jäkla blä. Brukar lukta äckel då och då men såhär illa tror jag inte att jag varit med om. Stinker ungefär som om man tömt ett helt utedass på toaletten.

Det kanske ni inte ville veta? Nu fick ni veta det iallafall.

Ska gå och göra lite matlådor nu (tortellini med broccoli). Jag återkommer.

Istället för glass?

Jo hörreni. Här sitter jag med en filt och äter grekisk yoghurt med hallon, honung och valnötter. Igen! Vilken upptäckt alltså, jag bara älskar det. Smakar lite glassigt nästan!

Snart är Steffen home, om en halvtimme ungefär.



En bild från igår

Jag har hittat min hund!

Jag blev lite kär igår på stan. Titta vilken gullig lurvboll vi träffade!

Ska jag en dag ha en hund vill jag ha en sån här!



Så himla söt och fin och härlig. Man ville ju bara krama sönder den! :D



Ser ni vad snäll den ser ut?


Söndag den tredje

Idag jobbar min käre Steffen och jag är ledig! Maria har kommit hem från London där hon hade det jättebra. Jag vill också till London!

Jag har roat mig med en liten fotorunda i parken, sedan har jag handlat lite mat.

Har just ätit lite lunch, min nya grej: Grekisk yoghurt (vad är det för skillnad på grekisk och turkisk?) med honung, hallon och valnötter. Fruktansvärt gott!!

Nu ska jag göra ett ryck och städa lite!



Source Code

Jo vi var ju som sagt på bio igår och såg Source Code. Riktigt bra film! Den var spännande hela tiden och man hade inte en aning om vad som skulle hända. Se den!





Vi drack även milkshake igår! :D Jag tog Oreo cookie med grädde, inte tråkig!

Springtur och bio

Steff och jag far ut och springer nu! Sen idag blir det bio, ska se Source Code med Jake Gyllenhaal, hoppas den är bra.



Jag har upptäckt hur jäkla gott det är med valnötter!! Måste köpa mer. :D


Hägern hägrar i bäcken

Haha visst är jag bäst på rubriker...

När jag var på Irland första gången hade jag aldrig förr sett sälar. I Howth finns det många, tjocka och fulsöta!

Nu har jag sett en häger också!
När jag ändå är inne på djurfronten kan jag ju meddela att jag även sett giraffer, tigrar och apor här.

Men ja okej då det var ju på zoo.



Skum fågel! Ganska creapy fötter...

1 April

Helt otroligt att det redan är första april! En fjärdedel av året har gått. Om två månader fyller jag år. Pausa tiden lite snälla!!

Fredag idag, både Stewen och jag jobbar kväll. Stewen börjar kl 12 så han är på väg till jobbet. Jag ska gå till bussen alldeles strax. Han slutar 20 och jag 21. :P

Joho då vet ni hur vi tillbringar fredagen, muchos intressant..

Ska ni lura någon idag då? Jag är fullkomligt värdelös på att luras, det syns direkt på mig om jag ljuger. Sen är jag även sjukt lättlurad också.
Minns för några år sedan när Erika lurade mig (och flera andra faktiskt!) att hon hade snaggat meteorolog-Per!! Och pappa brukar stå vid fönstret och säga "Nämen har ni sett den där katten!!", så går man dit och ska titta och det är ingen katt där. Haha!

Nej hörreni, det här får bli allt för nu. Eller nä ni måste få ett litet visdomsord också lite passande till första april. Såhär står det på min duschtvålflaska.

Be silly, it makes your brain cells giggle!



RSS 2.0